Γράφει ὁ Δρ. Κωνσταντ[Ινος Βαρδάκας

¨Κόψε τὰ παραμύθια Ἐρντογάν¨.

Οι εργασίες αναστήλωσης του περιώνυμου οικοδομήματος της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο της Τραπεζούντας τελείωσαν μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά όρια που τέθηκαν και σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων που έχουν οπτική και φυσική πρόσβαση στο χώρο.

Καὶ ΔΟΞΑ τῶ ΘΕΩ εἶναι πολλοί αὐτοί ἐκεῖ ποὺ θὰ πάνε ἐφέτος νὰ ἑορτάσουν μυστικά τὴν ΚΟΙΜΗΣΙΝ τῆς ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

¨Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας και η Γενική Εφορεία Μουσείων ανακοίνωσαν ότι ο χώρος της Παναγίας Σουμελά, που λειτουργεί ως μουσείο, θα παραμείνει κλειστός για ένα περίπου χρόνο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναστήλωσης και ενίσχυσης του μνημείου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα έργα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ειδικά σε ότι αφορά τη στήριξη των βράχων για να μην υπάρξει κίνδυνος για κανέναν επισκέπτη. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου (για ένα περίπου χρόνο). e-Pontos.gr

Όμως τέλη Μαΐου του 2016 και πριν βεβηλωθεί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στις 6- 6 -2016 με την ανάγνωση του κορανίου στο εσωτερικό της με τον μουεζίνη και στην διάρκεια του ραμαζανιού, οι τουρκικές αρχές ειδοποίησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ανακαλείται η άδεια και δεν θα επιτραπεί ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου, ενώ δεν διευκρίνισαν εάν η ανάκληση θα ισχύσει μόνον για φέτος.
Αυτό και μόνο τότε δημιούργησε προβληματισμό διότι οι εργασίες ήταν στο τελικό στάδιο της αποπεράτωσης και θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν αρκετά πριν τον Δεκαπενταύγουστο.
Η ενέργεια – εκβιασμός εκείνη την χρονική περίοδο του Μαΐου δεν είχε να κάνει κυρίως με εμάς τους Έλληνες αλλά με τους πολυπληθείς Ρώσους προσκυνητές και την ένταση των σχέσεων που δημιουργήθηκε με τις κυρώσεις εκ μέρους της Ρωσικής κυβέρνησης στην Τουρκία.

Και ερχόμαστε στα σημερινά ψέματα- προκλήσεις.

¨Νέα πρόκληση η απόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν την τέλεση της λειτουργίας ανήμερα της εορτής στις 15 Αυγούστου, στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων, dogma.gr, η επίσημη αιτιολογία που δίνουν οι τουρκικές αρχές είναι ότι στο μοναστήρι πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης λόγω προβλημάτων στατικότητας που παρουσιάστηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ποντιακού ελληνισμού θεωρούν ότι τα ζητήματα στατικότητας είναι απλώς προσχήματα προκειμένου να μην διεξαχθεί η καθιερωμένη λειτουργία¨http://www.iefimerida.gr/ 2016-08-11

Και να η ΣΥΜΠΤΩΣΗ την ίδια ημέρα

¨ Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, ο δημόσιος εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε χτες ένταλμα και επίσημο αίτημα προς την ελληνική πλευρά να εκδοθούν αμέσως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί στην Τουρκία, με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του νόμιμου δημοκρατικού καθεστώτος και της προδοσίας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα, το πρωί της 16 Ιουλίου οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες οδηγώντας ένα πολεμικό ελικόπτερο Sikorsky S70 διέφυγαν από την Τουρκία και προσγειωθήκαν στο Dedeağaç, δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας. Οι εν λόγω Τούρκοι στρατιωτικοί αποπειράθηκαν να καταλύσουν το δημοκρατικό καθεστώς ενώ ενέχονται σε πολλά εγκλήματα κατά του τουρκικού λαού και σε απόπειρα ανατροπής της νόμιμης τουρκικής κυβέρνησης.

Ἡ Ἑλλάς, σύμφωνα με την τουρκική άποψη, έχει υποχρέωση βάσει διεθνών συνθηκών περί αμοιβαίας έκδοσης εγκληματιών και καταζητούμενων να τους παραδώσει αμέσως στην Τουρκία και αυτό επιβάλλετε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η μη παράδοση των Τούρκων στρατιωτικών θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις των δυο χωρών.¨ https://hellasforce.com/ 2016-08-11 

ΕΙΝΑΙ ανάγκη να μπείτε στο μυαλό του Σουλτάνου γιατί εκτός από το πραξικόπημα, τον πείραξε και η ζέστη.

Από εδώ και πέρα η Ελληνική κυβέρνηση θα δέχεται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο τους εκβιασμούς σωρηδόν.
Μπορεί φέτος να μην βιώσουμε on line την τέλεση της συγκινητικής μεγαλοπρεπούς ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στο Όρος Μελά και στο ΙΕΡΟ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας αλλά θα ζήσουμε συγκινητικά πράγματα on line στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ καθότι οι νεοθωμανικοί εκβιασμοί θα γίνουν ανυπόφοροι και βδελυροί.

Το πόσο συνδέεται η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ και η ΑΟΖ θα φανεί το επόμενο διάστημα.
Ας είναι ευλογημένο ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ θαρσείτε.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας