Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι κάποτε θα ερχόταν. Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρίες μας σπρώχνουν προς ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Επιμένουν ότι ο νέος αυτός τρόπος θα είναι πιο ασφαλές και πιο αποτελεσματικός. Μας λένε ότι πρέπει να καλοδεχτούμε τις νέες τεχνολογίες και να είμαστε ανοικτοί σε νέους τρόπους αγοράς και πώλησης.

Και μας διαβεβαιώνουν ότι οι νέες μέθοδοι εξακρίβωσης των ταυτοτήτων, που σύντομα έρχονται και στην Ελλάδα, δεν θα είναι παρεμβατικές και θα επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να πατάξει εγκληματίες, όπως τους πλαστογράφους ταυτοτήτων, τους φοροφυγάδες και τους τρομοκράτες. Αλλά θα μπορούσε, ωστόσο, να κρύβεται κάτι διαφορετικό πίσω από αυτό το δήθεν ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πολιτών; Και γιατί αίφνης προωθούνται σε τέτοιο βαθμό τεχνολογίες που προετοιμάζουν το «χάραγμα του θηρίου»;

Αυτή την εβδομάδα, μάθαμε ότι προτείνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια νέα μορφή ταυτοποίησης που αφορά το Διαδίκτυο.

Και αναμφίβολα, το άκουσμα αυτής της πρότασης προκαλεί εκατοντάδες ερωτήματα και σενάρια τρόμου…
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει μια κυβερνητική ταυτότητα που αφορά τη χρήση του Διαδικτύου, η οποία θα εξαλείψει κυριολεκτικά τόσο την on-line προστασία της ιδιωτικής ζωής, όσο και την ελευθερία του λόγου!

Με αιχμή του δόρατος τον πρώην πρωθυπουργό της Εσθονίας και κομμουνιστή Andrus Ansip, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα σχέδιο εγγράφου που περιγράφει την εν λόγω προτεινόμενη ηλεκτρονική ταυτότητα, που όχι μόνο θα επιτρέψει στην ΕΕ να παρακολουθεί τι λέμε on-line, αλλά και τι αγοράζουμε!

Πρόκειται να εισαχθεί αρχικά σε δοκιμαστικό στάδιο στάδιο, ωστόσο όταν υιοθετηθεί από αρκετούς ανθρώπους τότε θα είναι πολύ εύκολο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστήσει τη χρήση της υποχρεωτική και για όλους τους άλλους. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ που περιγράφει αυτό το νέο πρόγραμμα…

«Αναγνωρίζεται ότι ένα πλήθος συνδυασμών ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών.

Ωστόσο, η συχνή πρακτική χρησιμοποιώντας ένα προφίλ σε κάποια πλατφόρμα για να αποκτηθεί πρόσβαση σε μια σειρά από ιστοσελίδες και υπηρεσίες περιλαμβάνει συχνά αδιαφανείς συναλλαγές και στοιχεία μεταξύ των διαφόρων διαδικτυακών πλατφορμών και ιστοχώρων. Ως λύση, προκειμένου να διατηρηθεί η αναγνώριση στοιχείων ως απλή και ασφαλής, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να προσδιορίσουν την ταυτότητα τους. Ειδικότερα, οι online πλατφόρμες θα πρέπει να δέχονται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί ή αναγνωριστεί από τις εθνικές δημόσιες αρχές, όπως οι ηλεκτρονικές ταυτότητες, οι εθνικές ταυτότητες, ή οι τραπεζικές κάρτες».

Ως εκ τούτου ποιά θα είναι μια μελλοντική μορφή ταυτοποίησης στοιχείων, που θα θεωρείται απόλυτα ασφαλής σύμφωνα με τα νέα δεδομένα;

Μία απλή φωτογραφία ταυτότητας είναι πλέον πολύ εύκολο να χαθεί ή να κλαπεί. Συνεπώς για να γίνει η ταυτοποίηση ακόμα πιο ασφαλής, πολλοί δικηγόροι προτείνουν ήδη να βρεθεί τρόπος για να γίνεται η ταυτοποίηση σε ένα μόνιμο μέρος του προσώπου.
Και ο τρόπος που φυσικά προτείνεται είναι με την εμφύτευση μικροτσίπ. Κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη παγκοσμίως στα κατοικίδια ζώα, και μάλιστα πρόσφατα μια έκθεση του NBC News προώθησε την ιδέα ότι όλοι θα ήταν καλό να κάνουμε το ίδιο στα παιδιά μας στο προσεχές μέλλον. Και πάντοτε για λόγους ασφαλείας…

Μπορεί κάποιοι να μην επιτρέψουν ποτέ κάτι τέτοιο να συμβεί στην οικογένειά τους, ωστόσο υπάρχουν πολλοί άλλοι εκεί έξω που προσμένουν με ενθουσιασμό το «πάντρεμα» του ανθρώπου με την τεχνολογία.

Ο Elon Musk, δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Tesla και SpaceX, υποστηρίζει οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν cyborgs, έτσι ώστε να μην φτάσουν σε σημείο να αδυνατούν να ακολουθήσουν την τεχνολογική εξέλιξη και τη νοημοσύνη των ρομπότ. Ο Musk, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη προοδεύει και γι αυτό το λόγο οι άνθρωποι θα πρέπει να αυξήσουν τη δύναμη του εγκεφάλου τους μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, έτσι ώστε να μην μετατραπούν σε… κατώτερο είδος!

Ο ίδιος υποστήριξε την ιδέα τοποθέτησης ενός «στρώματος νευρώνων» – ένα νέο ηλεκτρονικό στρώμα του εγκεφάλου που θα μας επιτρέψει την άμεση πρόσβαση σε online πληροφορίες! Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι θα «κατεβάζαμε» μια ολόκληρη σειρά από εγκυκλοπαίδειες στον εγκέφαλό μας σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα; Κι όμως όλα αυτά δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά αποτελούν σχέδια για το μέλλον!

Πηγή hellasforce.com