Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Τό ξήλωμα σήμερα

Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπος βασιλοπουλος

Τό ξήλωμα σήμερα


Σημείωση Ιστολογίου: Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο που εγράφη από τον π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο το 1971, παρατηρούμε ακόμη μια φορά ότι τα προ 45ετίας συνταρακτικά γραφόμενά του, με τον καιρό επιβεβαιώνονται όλο και εντονότερα, καταδεικνύοντας την γραφίδα του μακαριστού πατρός άκρως προφητική.

 Οι Οικουμενιστές και οι πίσω τους κρυπτόμενες σκοτεινές δυνάμεις, δεν έπαυσαν έκτοτε το ξήλωμα της Εκκησίας. Κάθε ημέρα, που περνάει, κάνουν σιωπηλό πόλεμο. Μας ξεφτίζουν, μας απομακρύνουν με τον τρόπο τους αυτόν από κάθε τι το γνήσιο. Το όμορφο εξωκκλήσι π.χ. θέλουνε να μας το κάνουνε σαν τουριστικό περίπτερο και τη λατρεία μας σαν θέατρο.
Με το πέρασμα του χρόνου επιτείνεται και το «ξήλωμα». Οι εχθροί της Ορθοδόξου Πίστεως κάθε τόσο βρίσκουν και κάτι, που δεν είναι τάχα καλό στην Εκκλησία.
Μιλάγανε για πρόοδο και εξέλιξη. Δεν τους άρεσε η Βυζαντινή μουσική κι αρχίσανε να την «μεταποιούν» στην Ευρωπαϊκή. Δεν τους άρεσε η αρμονία και η αγνότητα της μουσικής της Εκκλησίας και κάνανε το παν, για να βάλουν στους Ναούς χορωδίες σε ρυθμό καντάδας. Φτιάξανε θεατρικές τετραφωνίες, για να σβήσουν τον ήχο της κατανυκτικής προσευχής, που εκφραζόταν με την Βυζαντινή μουσική…

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκωμια μεγαλη παρασκευη θεσσαλονικη συμφωνικη
Ύστερα τα βάλανε με τις εικόνες. Δεν τις βλέπανε ωραίες τις βυζαντινές. Τους φαινόντανε αυστηρές κι άσχημες. Δεν θέλανε να βλέπουν το βλέμμα του Χριστού αυστηρό. Το θέλανε γλυκό, έτσι που να μη τους ελέγχει, για τις ανομίες και την προδοσία της Πίστεως.
Έπειτα άρχισαν να μιλάνε για τα γένεια. Μοντέρνοι δε ιερείς, με κοσμικό πνεύμα και ποτισμένοι χωρίς να το καταλαβαίνουν από το δηλητήριο του Οικουμενισμού, άρχισαν να κόβουν την γενειάδα. Κάνανε τα γένεια τους σαν κοντό και γελοίο μουσάκι τουρίστα.
 
Μερικοί μάλιστα πετάξανε και τα ράσα και φόρεσαν πανταλόνια, κατά το πρότυπο των παστόρων του Προτεσταντισμού. Και είδαμε, δυστυχώς, τοιούτον διορισμένον στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και ως προϊστάμενο μάλιστα!
Και αυτό το κάνουν για να μην υπάρχει διαφορά με τους πάστορες των Προτεσταντών. Κοσμικό πνεύμα εισχωρεί εις τον Κλήρο.
Και είδαμε την αρρώστεια αυτή να μπαίνει επίμονα στην Εκκλησία μας. Όλο, λοιπόν και κάτι βρίσκουν «στραβό» οι εχθροί της Πίστεώς μας και μας το πετούν με τρόπο, για να προκαλέσουν το ξέφτισμα της λατρείας της Εκκλησίας. Περικόπτουν την λατρεία: Ένα «Άγιος ο Θεός», να λέγουν στη Θ. Λειτουργία και χύμα «το Ευαγγέλιο». Τρία τέταρτα της ώρας να διαρκεί η θεία Λειτουργία. Όλο και επιτίθεται ο μοντερνισμός του Οικουμενισμού, για να κάνει την Εκκλησία του Χριστού κοσμική!
Είδαμε, τελευταίως να ξηλώνουν και τα τέμπλα Ναών και Ιστορικών Μονών. Έτσι χάνεται κάθε διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ορθοδοξίας και ετεροδόξων (Παπικών ή Προτεσταντών). Ίσως πολλοί να μην έχουν συνείδηση του τι κάνουν. Πάντως όμως έτσι εξυπηρετούνται τα σχέδια του σατανικού Οικουμενισμού.
Ιδού, αναγνώστα, ποια μέσα μεταχειρίζεται ο Οικουμενισμός και οι οπίσω αυτού κρυπτόμενοι, Μασωνισμός και Σιωνισμός, για να εξαφανίσουν την Εκκλησία του Χριστού. Χρησιμοποιούν την φιλανθρωπία, την σύγκληση διαφόρων Συνεδρίων και Συνόδων, τα Οικουμενικά Συμπόσια και τον άθεο Κομμουνισμό. Χρησιμοποιούν ακόμη το δόλωμα της προόδου, το χάπι της Αγάπης, την Πέμπτη Φάλαγγα, την αντικατάσταση των ηθών και εθίμων του Έθνους, το κτύπημα της Παραδόσεως και Λατρείας.
Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενισμος
  Ας τα έχει αυτά ο λαός υπ’ όψιν του, για να αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις. Με την παντοδύναμη δε βοήθεια του Αρχηγού της Εκκλησίας, του Θεανθρώπου, θα τους ματαιώσει τα σχέδια. Περί αυτού είμεθα απολύτως βέβαιοι. Μας το είπε ο Χριστός: «Και πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» (της Εκκλησίας)

Πηγή: «Ο Οικουμενισμός χωρίς Μάσκα», Αρχιμ. Χαραλ. Δ. Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (σελ. 204-206)