Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Καταργεῖται ἡ ποινικοποίησις τῆς ἐξυβρίσεως τῶν Θείων;

Καταργεῖται ἡ ποινικοποίησις τῆς ἐξυβρίσεως τῶν Θείων;
 
Ἀνερτήθη: 22 Ἰουλίου 2016 11:59 AM PDT

Ενα μνημόνιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και αφορά τον διαχωρισμό του Ελληνικού κράτους από την Ορθοδοξία και την Εκκλησία.
Αφορμή για το άρθρο αυτό, δόθηκε από την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας.

Ας δούμε πρώτα τι αναφέρει το άρθρο 198 - Ποινικός κώδικας - κακόβουλη βλασφημία:

1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.

2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.

Και τώρα διαβάστε την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).

Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται.

Το δικαίωμα, για όλους αυτούς τους νόμους που ψήφισαν και θα ψηφίσουν στην βουλή τα σιχαμερά αυτά άθεα νεοταξικά σκουλήκια, το έδωσες εσύ με τις τρείς συνεχόμενες αποστασίες σου ψηφίζοντας δηλωμένη άθεη κυβέρνηση.

Κάτι τομάρια τα οποία έβριζαν, (βλέπε Γέροντας Παστίτσιος) και χλεύαζαν το πρόσωπο του Αγίου Παισίου, μπορεί κάποτε να συνελήφθησαν και να φυλακίστηκαν με την κατηγορία της βλασφημίας, όμως πλέον οι κατηγορίες αυτές θα αποτελούν παρελθόν - αφού θα έρθει η πλήρη δικαίωση τους με τον νέο νόμο.
Βλέπετε παραβιάζονται τα διακαιώματα κάποιων λαμόγιων ώστε να μπορούν να βρίζουν ελεύθερα τον Χριστό την Παναγία, το Αγιο Πνεύμα, τους Γεροντάδες, τους Αγίους, τους Ιερείς, και φυσικά τον Ελληνα πολίτη Ορθόδοξο Χριστιανο χωρίς να τιμωρούνται βάση κάποιων "αναχρονιστικών νόμων" όπως για Κακόβουλη βλασφημία και Καθύβριση θρησκευμάτων που επιβάλλει το κράτος.


Να υπενθυμίσουμε οτι:
Πρόταση αλλαγής νόμου κατέθεσε η Ένωση Άθεων Ελλάδος στις 20 Νοεμβρίου 2015 για τα άρθρα 198 και 199. Αντίστοιχα το κάθε άρθρο είναι για την κακόβουλη βλασφημία και την καθύβριση θρησκευμάτων. Το αίτημα τους είναι να καταργηθούν οι νόμοι καθώς << τα άρθρα αυτά αντί να προστατεύουν την κοινωνική ειρήνη, τελικά την διαταράσσουν σφόδρα καθώς νομιμοποιούν την βία του όχλου και προσβάλλουν ευθέως το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της Γνώμης και Έκφρασης.>>
*Ελευθερία έκφρασης είναι για κάποιους να υβρίζουν και να γελοιοποιούν την πίστη του άλλου.

Σύμφωνα με το άρθρο 198 του Ποινικού κώδικα:

1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τὸν Θεόν.

2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

Σύμφωνα με το άρθρο 199 του Ποινικού κώδικα:

Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.