Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ὁ πρώτος ἅγιος ἀμερικανικής καταγωγῆς καὶ οἱ δαίμονες τοῦ βατικανοῦ



Με τόση αφόρητη ζέστη είπα να ανακαλέσουμε ένα χειμερινό Άγιο απ΄τα χιόνια και τους βοριάδες της Αλάσκας , για να πάρουμε λίγη δροσιά στην ψυχή και στο σώμα μας.
 
Ο λόγος περί του Αγίου Πέτρου του Αλεουτίου (13 Δεκεμβρίου)) και των μισο-γαϊδάρων (μισσοναρίων) του Πάπα.

Ο άγιος Πέτρος ο Αλεούτιος, ένας από τους Ορθόδοξους ιθαγενείς των Αλεουτίων ,είναι ο πρώτος άγιος αμερικανικής καταγωγής, του Ορθοδόξου εορτολογίου.
 
Οι Ισπανοί συνέλαβαν στο Fort- Ross μια εικοσάδα Αλεουτίων ορθοδόξων, τους μετέφεραν στο San- Fransisco και τους χρησιμοποίησαν σε καταναγκαστικά έργα, υποβάλλοντάς τους σε πολλή κακή μεταχείριση.
 
Εν τέλει 14 από αυτούς φυλακίστηκαν ενώ οι μισσιονάριοι της Παπικής «εκκλησίας» εξανάγκαζαν μερικούς με βασανιστήρια να ασπασθούν το παπικό δόγμα και να εγκαταλείψουν την Ορθόδοξη Πίστη τους. Οι Αλεούτιοι αντιστέκονταν με καρτερία και θάρρος στα βασανιστήρια και έδειχναν το σταυρό που κρεμόταν στο λαιμό τους λέγοντας: Είμαστε Χριστιανοί, έχουμε βαπτισθεί!

Ένα απόβραδο, πήραν έναν από τους φυλακισμένους, τον Πέτρο, και άρχισαν να τον βασανίζουν μπροστά στους άλλους συμπατριώτες του, για να τους εκφοβίσουν να αλλαξοπιστήσουν και αυτοί.
Οι Ιησουίτες τους πίεζαν ν’ ασπαστούν την πίστη των Ρωμαιοκαθολικών, εκείνοι όμως δε δέχονταν με τίποτα. «Είμαστε χριστιανοί», απαντούσαν.
 
Οι Ιησουίτες αντέτειναν: «Όχι, είστε αιρετικοί και σχισματικοί. Αν δεν υποκύψετε, θα σας βασανίσουμε μέχρι θανάτου».
Τελικά τους έβαλαν στη φυλακή ανά δύο. Το βράδυ ήρθαν στη φυλακή οι «άγιοι»Ιησουίτες με λάμπες και αναμμένα κεριά και άρχισαν πάλι να τους πιέζουν για ν’ ασπαστούν την πίστη των Καθολικών.
«Είμαστε χριστιανοί», απαντούσαν οι Αλεούτοι, «δεν αλλάζουμε την πίστη μας».

Οι Ιησουίτες άρχισαν να βασανίζουν τον έναν, μπροστά στα μάτια των άλλων. Έσπαζαν μια άρθρωση των ποδιών τους, μετά μια άλλη και στη συνέχεια τις αρθρώσεις των δαχτύλων, τη μια μετά την άλλη.
 
Οι βασανιστές τότε έκοψαν του Αγίου Πέτρου τα δάκτυλα και στην συνέχεια του έκοψαν τα χέρια και τα πόδια από τη ρίζα τους. Το αίμα ξεπήδαγε κατά κύματα. Ο μάρτυρας ξεψυχούσε και μαζί με την ψυχή του έβγαιναν ψιθυριστά μέχρι και την τελευταία του πνοή τα ίδια πάντα λόγια: «Δεν αλλάζω την Πίστη μου!»

Τελικά, από τα βασανιστήρια και την απώλεια του αίματος, πέθανε.
Την επομένη ημέρα, οι λατίνοι μισσιονάριοι ετοιμάστηκαν να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία και με τους υπολοίπους κρατουμένους. Όμως έφθασε διαταγή να τούς μεταφέρουν στο Μοnterey.

Ο πρώτος Αμερικανός άγιος υπέστη το μαρτύριο, όχι όπως θα περίμενε κάνεις από ειδωλολάτρες σαμάνους αλλά από χέρια δήθεν χριστιανικά(Παπικά). Γράφτηκε με ματωμένα γράμματα στα δίπτυχα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ο παγωμένος Βορράς της Δύσης είχε τον Πρεσβευτή του μπροστά στο θρόνο του Θεού.
 
π. Διονύσιος Ταμπάκης