Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Στην ομιλία του καθηγούμενου της Ι.Μ. Εσφιγμένου κατά την ομολογιακή συγκέντρωση στις 21-10-12

Stelios Stelopoylos 3:24pm Nov 10
 
Στην ομιλία του καθηγούμενου της Ι.Μ. Εσφιγμένου κατά την ομολογιακή συγκέντρωση στις 21-10-12 κατά της πάσης φύσεως ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, παρατηρήσαμε ότι
η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος φυσικά και απουσίαζε, -εκτός εξαιρέσεων-, μιας και σαν κομμάτι του συστήματος και του οικουμενισμού φανερά πλέον, δεν ενοχλείται απο τέτοιου είδους διαμαρτυρίες.
Για αυτό και ο Γέροντας σας τα "χώνει", και πολύ καλά κάνει, για την περίπτωση της απουσίας σας, απο την διαμαρτυρία κατά του βλάσφημου θεατρικού έργου "CORPUS CHRISTI" και λέει :
" Αν παραδεχόμαστε οτι για Αυτόν τον οποίο θυσιάσαμε την ζωή μας, που φορέσαμε τα ράσα στο ονομά Του, είναι ένας ομοφυλόφιλος, τότε δεν αξίζει να τα φοράμε τα ράσα, και όσοι δεν τα θέλουνε τα ράσα να τα βγάλουν και να πάνε σπίτι τους".
Και για όσους λένε οτι οί ζηλωτές και οι ακόλουθοι του Πατρίου ημερολογίου, είναι παραθρησκευτικές οργανώσεις, έχω να πω ότι οί Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ήταν όλοι ένθερμοι ζηλωτές της Ορθοδόξου Πίστεως, ακολουθώντας την 1η και μεγαλύτερη εντολή :

"Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου. Αύτη εστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα δε ομοία αυτή. Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν. Εν ταύταις ταις δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται" [Ματθ. κβ'37-40] Ματθ.κβ'37-40.
 
Και συγνώμη παρακαλώ, όποιος έχει ένθερμο ζήλο προς την Πίστη τηρώντας την παραπάνω εντολή, ονομάζεται και είναι σήμερα ακραίος,φανατικός,και τυφλωμένος;;
ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.!!