Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΔΩΝΗΣ

ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΔΩΝΗΣ

Σάββατο, 29 Ιούνιος 2013 11:21 Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
E-mail Εκτύπωση PDF
1(Από το Σαββατιάτικο ένθετο της «δημοκρατίας» για την ορθοδοξία)

Τον καμαρώσατε τον Δωδώνης με το κοστουμάκι και την ρεπούμπλικα στο Πεκίνο; Να ναι καλά, μας έκανε και γελάσαμε!  Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την μοναδική περίπτωση Μητροπολίτη που παραιτήθηκε και μετά επέστρεψε ως Πρωτοσύγκελος του διαδόχου του!

Τι να θυμηθώ , τι να ξεχάσω για τον πρώην Ζακύνθου. Τη συνέντευξη  στο Penthouse  ή την απίστευτη δήλωση «εδώ πληρώνονται όλα» όταν έμαθε ότι ο Χριστόδουλος είχε καρκίνο.  Όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερο μου θυμίζει τον Πάγκαλο. Κάνει ότι μπορεί για να ασχολούνται μαζί του, ακόμα και αν τον υβρίζουν. 
Ο λαλίστατος κ. Χρυσόστομος  απάντησε (με 36 ώρες καθυστέρηση) ότι  τον πολεμούν «τυφλοπόντικες» και  ότι του ζήτησε το ΥΠΕΞ να μη φορέσει άμφια. Ακόμα κι αν είναι έτσι, γιατί έσπευσε να διαφημίσει την κοσμική του εμφάνιση στέλνοντας δελτίο τύπου με τις σχετικές φωτογραφίες; Τέτοιο καμάρι είχε; Ας μη γελιόμαστε, ήταν πρόκληση εκ προ μελέτης.

Πάντως πριν λίγες μέρες που είχε πάει στο Πεκίνο ο Ρώσος Πατριάρχης δεν είδα κανένα κληρικό του να κυκλοφορεί με κοστούμι και καβουράκι. Κι αν το έκανε δεν το κοινοποίησε μέσω mail στους δημοσιογράφους.

Άκουσα τον Νίκο Χατζηνικολάου να λέει στον Real FM (σχολιάζοντας την Πέμπτη τη σχετική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας») ότι δεν είναι παράνομο να  φοράει κοστούμι ένας κληρικός, εφόσον βρίσκεται στο εξωτερικό. Πράγματι δεν υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία για το ζήτημα (που καλό θα ήταν να ρυθμιστεί). Όμως υπάρχει μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Ο Δωδώνης δεν βρισκόταν στο Πεκίνο για ταξίδι αναψυχής. Εκπροσωπούσε την Εκκλησία της Ελλάδος στην παγκόσμια τουριστική έκθεση. Ε, λοιπόν η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι κουστουμάτη. Οπότε ή δεν θα έπρεπε να πάει ή (αφού πήγε) ας μη φωτογραφιζόταν.

Το δεύτερο φάουλ ήταν ότι  και στην επίσημη συνάντηση  με τον πρόξενο πήγε πάλι με κοσμική αμφίεση. Ο κ. Χρυσόστομος δεν βρέθηκε σε μια χώρα φανατικών ισλαμιστών αλλά στην θρησκευτικά ανεκτική Κίνα. Δεν κινδύνευε δηλαδή από κανέναν (πλην του εαυτού του). Τα θέλατε και τα πάθατε, κοστουμιότατε!

Ο δεξιός ψάλτης