Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ... ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ! (ΦΩΤΟ)

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ... ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ! (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2013 16:24 pentapostagma.gr & star.gr
E-mail Εκτύπωση PDF
1"Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά", λέει μια λαϊκή ρήση, με την οποία ο Μητροπολίτης Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) Χρυσόστομος  φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα.

Ο υπέρμαχος της κατάργησης του ράσου εμφανίστηκε στο ταξίδι του στην Κίνα, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος φορώντας… πολιτικά, προκαλώντας ερωτήματα με την κίνηση του αυτή!


Όπως μπορείτε να δείτε με κουστούμι και ένα καπέλο πέρασε τις πύλες της περίφημης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Expo 2013, όπου η Εκκλησία της Ελλάδος και μάλιστα το Συνοδικό Γραφείο για τις Θρησκευτικές Περιηγήσεις και τον Προσκυνηματικό Τουρισμό συμμετέχει για πρώτη φορά και μάλιστα φιλοξενείται στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Παρόντες, από κυβερνητικής πλευράς της πατρίδας μας, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και από πλευράς εκκλησιαστικής ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Γραμματέας Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος και οι συνεργάτες του κ.κ. Χρήστος Πετρέας και Βασίλειος Τζέρπος.

Αναρωτιόμαστε:
- Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Χρυσόστομο να ξεφτιλίζει έτσι την Ορθόδοξη Εκκλησία, εμφανιζόμενος ως κοσμικός και όχι ως Ιερωμένος;;;

- Έδρασε μόνος του ή κατόπιν συμφωνίας της Ιεράς Συνόδου;

- Ο Αρχιεπίσκοπος τι γνώμη έχει για το θέμα;

Δυστυχώς, παρατηρούμε πως τελευταία έχει γίνει «μόδα» να πετάνε τα ράσα πολλοί και διάφοροι Ιερωμένοι, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό! Καλά, τόσο πολύ τους ενοχλούν;          

Και αν ναι, γιατί έγιναν Ιερείς και Αρχιερείς...;alt
alt
alt