ag-parthenios

Εισαγωγικά.

Ο αναγνώστης του ιστολογίου Παναγιώτης Χατζής από Θεσσαλονίκη μας απέστειλε το παρακάτω κείμενο με σύγχρονα θαύματα του Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου, με την παράκληση να τα δημοσιεύσουμε για πνευματική ωφέλεια των πιστών.
Σήμερα στην ιδιαίτερα κρίσιμη πνευματική εποχή ο κόσμος επιζητεί περισσότερο ένα θαύμα και εναποθέτει τις ελπίδες του στον Παντοδύναμο Θεό.
Εδώ στον Ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου Θεσαλονίκης το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν όλο και περισσότερα θαύματα σύμφωνα με τις καταθέσεις ανθρώπων που τα έχουν βιώσει και είναι αναμφισβήτητα.

Ο Άγιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου,ένας άγιος του 3 μ.Χ. αιώνος,έχει εμφανιστεί σε αρκετούς στο εξομολογητήριο του ναού και είτε τους ελευθέρωσε από το δαιμόνιο που τους ενοχλούσε η τους γιάτρεψε από την ασθένεια τους.
Η <<πρώτη γνωριμία>> έγινε με τον π. Δ.Β. όπου ένα βράδυ ενώ του μιλούσε απέναντι από μία εικόνα του,μετά
την προσευχή του εκείνος του ανοιγόκλεινε τα μάτια και του χαμογέλασε,δείχνοντας του την ολοζώντανη του παρουσία.

Έπειτα έχουν συμβεί πολλά θαύματα και θεραπείες τα οποία καταγράφονται παρακάτω:

1)Η κυρία Δήμητρα μητέρα 4 παιδιών στην Θεσσαλονίκη έπασχε από καρκίνο του και δεν ήταν άνθρωπος της εκκλησίας.
Της μίλησε κάποιος συγγενής της για τον Άγιο που είναι και προστάτης των καρκινοπαθών και πίστευε σιγά σιγά,ήρθε στην εκκλησία και με τον καιρό και κάτω από το πετραχήλι του ιερέα έγινε το θαύμα και έγινε τελείως καλά.

Έκτοτε ομολογεί το θαύμα που αξιώθηκε να βιώσει,μετανόησε και από αίσθημα εκτίμησης και πετραχήλι έρχεται οικοιοθελώς και χωρίς αμοιβή και καθαρίζει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

2)Μια νεαρή κοπέλα που είχε δαιμόνιο κάποια μέρα πριν την τελευταία πρωτοχρονιά σε ώρα εξορκισμού της εμφανίστηκε ο Άγιος ζωντανότατος στο εξομολογητήριο της πήρε το δαιμόνιο και της είπε:Πήγαινε παιδί μου και μην ξανααμαρτήσεις.

3)Επίσης πολλοί τον βλέπουν στον Ναό να έρχεται σε εκτυφλωτικό φως να τους ευλογεί και να τους χαμογελάει θέλοντας  να τους ενθαρρύνει στα βάσανα.

4)Σήμερα έγινα γνώστης και ενός θαύματος στην Κύπρο.Ο κύριος Ανδρέας που κατάγεται από το χωρίο Τρούλλοι της Λάρνακας έμαθε ξαφνικά πως είχε καρκίνο.Βρισκόμενος στο κρεβάτι του νοσοκομείου στις 6 Φεβρουαρίου παραμονή της γιορτής του Αγίου έβλεπε τηλεόραση και ανέφερε σε μία εκπομπή για τον Αγ. Παρθένιο και ότι είναι προστάτης των καρκινοπαθών,από εκείνη την στιγμή μπήκε μέσα στην καρδιά του όπως αντιλαμβάνεστεκαι ξεκίνησε να τον παρακαλάει να τον θεραπεύσει όπως και έγινε.Με χαροποίησε ίδιαιτερα το γεγονός ότι μου είπε ο γιος του ο Θεοφάνης με την παρέα του σήμερα που προσκύνησαν στον Ναό του Αγίου Δημητρίου,έπειτα από προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος,ότι με την επιθυμία και την στήριξη του χωριού και την σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη τους θα χτίσουν Ναό του Αγίου μας.

5)Επίσης στο πρώην εγκαταλελειμένο κελί της Μεγάλης Παναγίας κοντά στην Μονή Κουτλουμουσίου κατόπιν αποκάλυψης επιθυμίας του Αγίου και της Θεοτόκου(που είδε ένας εργάτης στο κελί εν ώρα παρακλήσεως και ξέσπασε σε κλάματα) χτίζεται παρεκκλήσιο του.
Όλα αυτά ίσως αποτελούν παράλογα η ψεύτικα σενάρια αλλά γι’αυτούς που τα έχουν ζήσει και για εμάς που τα καταθέτουν καθημερινώς είναι αδιάψευστα και μας μεταφέρουν ξανά το ηχηρό μήνυμα του Θεού ότι μας αγαπάει όλους και δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ποτέ,αλλά περιμένει την μετάνοια μας.
Ασφαλώς όλες αυτές τις μαρτυρίες τις μαζεύουμε ενυπόγραφες και όποια στιγμή κρίνει ο Θεός και ο Άγιος θα εκδοθούν.
Παναγίωτης Χατζής.

Σημείωση.Όποιος επιθυμεί να καταθέσει μαρτυρίες για θαύματα του Αγίου Παρθενίου να έλθει σε επαφή με τον κ.Παναγιώτη Χατζή δια μέσου του ιστολογίου μας.