Ἡ  Ἑλλάς, τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται σταθερά σε χώρα γερόντων και συνταξιούχων αφού διευρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς η ψαλίδα ανάμεσα στις γεννήσεις και τους θανάτους.
Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή» το 2014, ο αριθμός γεννήσεων κατέγραψε ιστορικό χαμηλό με 92.149 γεννήσεις σημειώνοντας περαιτέρω (2,1%) μείωση από το 2013, έτος που με 94.134 γεννήσεις ήταν η πρώτη φορά από το 1932 – αρχή των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων που στη χώρα ο αριθμός των γεννήσεων ήταν πενταψήφιος.
Το 2014 ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 113.740 ενώ είναι η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας θανάτου σε 81,2 για τις γυναίκες και σε 75,5% για τους άνδρες.
Χρυσή χρονιά για των γεννήσεων από τη μεταπολίτευση έως σήμερα υπήρξε το μακρινό 1980 με 148.134 γεννήσεις.

Η κρίση αποτρέπει τους καλομαθημένους Ελληνες από το να δημιουργήσουν οικογένειες και να κάνουν παιδιά την ώρα που σε άλλες χώρες ακόμη και οι εμπόλεμες ή οι μόνιμες καταστάσεις διωγμού, πχ Κούρδοι, δεν αποτρέπουν τον κόσμο από το να τεκνοποιήσει.

Απεναντίας στην Ελλάδα κάθε χρονιά σφάζεται μια μεγαλούπολη με εξαψήφιο αριθμό κατοίκων στα παγωμένα υπόγεια της βιομηχανίας εκτρώσεων.

Εξαφανιζόμαστε. Είμαι άξιοι της μοίρας μας. Μόνοι μας την ορίσαμε.

Πηγή:  freepen.gr