Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αγιορείτικη Συνταγή

Αγιορείτικη Συνταγή




Υλικά (για 6 μερίδες): :cook:

Μισό κιλό μανέστρα (κριθαράκι)
3 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια λάδι
2 κρεμμύδια
Αλάτι
Μαυροπίπερο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Κατόπιν τα βάζουμε σε έναν ταβά και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε δύο λίτρα νερό στον ταβά μας, και όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τότε ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά καλά. Μόλις πάρουν μια βράση, λιώνουμε τον τοματοπελτέ και προσθέτουμε, συν το αλάτι και το πιπέρι. Αδείαζουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά στους 180 βαθμούς.

Να σημειώσω ότι το φαγητό μπορεί να γίνει και αλάδωτο!
Καλή σας όρεξη!! :tk:

_________________
Ας απομακρύνουμε από το στόμα μας κοροϊδίες και βρισιές, και αισχρολογίες και κακολογίες, καθώς και την κακή συνήθεια των όρκων. | Αγ. Ίω. Χρυσόστομος