4 Φεβρουαρίου, 2013 

11331120

Πονάει ή μουδιάζει το χέρι σας; Ίσως πρόκειται για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, που μπορεί να προκληθεί αν γράφετε πολύ συχνά στον υπολογιστή.
 
Διαβάστε πώς θα προλάβετε ή αν χρειαστεί πως θα αντιμετωπίσετε το σύνδρομο αυτό.
 
Τοποθετείτε τα χέρια σας στη σωστή θέση, όταν γράφετε στον υπολογιστή.
Ο αγκώνας σας με το αντιβράχιο θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία, με το αντιβράχιο να ακουμπά στο γραφείο σας.
 
Κάνετε συχνά διαλείμματα, περίπου 5 με 10 λεπτά ανά μία ώρα.
Αποφύγετε να λυγίζετε τον καρπό σας όταν γράφετε στον υπολογιστή.
Υπάρχουν επίσης ειδικά μαξιλαράκια καρπου, που τα τοποθετείτε πάνω στο γραφείο σας και ακουμπάτε σε αυτά το χέρι σας ώστε να κρατούν σταθερούς τους καρπούς.
 
Στα φαρμακεία και σε καταστήματα με ορθοπεδικά είδη κυκλοφορούν επίσης ειδικοί νάρθηκες που κρατούν σταθερό τον καρπό. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε και προληπτικά.
 
Σε πιο βαριές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση για την αποσυμπίεση του νεύρου που προκαλεί τα συμπτώματα, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία. Για το λόγο αυτό αν τα συμπτώματα είναι έντονα ή επιμένουν καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ειδικό.
 
Αν υπάρχει οίδημα (πρήξιμο), θα σας βοηθήσει να βάλετε το χέρι σας σε μια λεκάνη με αλάτι και χλιαρό νερό για μερικά λεπτά.
 
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία αντιφλεγμονώδη αλοιφή. Αν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή ίσως βοηθήσει κάποιο αντιφλεγμονώδες χάπι από το στόμα, αφού συμβουλευτείτε γιατρό.
 
Πηγή:pathfinder.gr