ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ…

Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 09:55 desk agioritikovima.gr
1 Από τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων μέχρι το «χακάρισμα» στο λογαριασμό του Γ. Θεοχάρη

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί χθες τα ξημερώματα σε σπίτια δημοσιογράφων μπορεί να ξύπνησαν ολόκληρες γειτονιές αλλά το ζητούμενο είναι αν…ξύπνησε η κοινωνία. Αν ξύπνησε για να δει πως η επιχείρηση «Όποιος μιλάει ελεύθερα, πρέπει να σωπάσει» καλά κρατεί. Μια επιχείρηση που το «Αγιορείτικο βήμα» ένιωσε στο πετσί του πρόσφατα όταν πληρωμένος χάκερ  παραβίαζε τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Γιώργου Θεοχάρη στο κοινωνικό δίκτυο facebook και μαζί σελίδες στο εν λόγω δίκτυο. Μία άνανδρη επίθεση που στόχο είχε τη φίμωση  του δημοσιογράφου και τη λογοκρισία.
Το σάπιο σύστημα αναστατώνεται με τις αποκαλύψεις και τον καταγγελτικό λόγο όσων υπηρετούν αγόγγυστα την ενημέρωση και απαιτεί σιγή ασυρμάτου.

Λύσσαξαν οι αυτόκλητοι Μεσσίες της δήθεν ενημερωτικής κάθαρσης. Λύσσαξαν οι δήθεν άσπηλοι και αμόλυντοι ινστρούκτορες των μαζών. Λύσσαξαν οι βιαστές της σκέψης μας και οι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επειδή υπάρχουν ακόμη αδέσμευτες φωνές.

Τα γκαζάκια στα σπίτια των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα, Αντώνη Λιάρου, Αντώνη Σκυλλάκου , Χρήστου Κώνστα και  Πέτρου Καρσιώτη και το «χακάρισμα» του λογαριασμού του Γιώργου Θεοχάρη είχαν ακριβώς τον ίδιο στόχο: Τη φυλάκιση της αλήθειας πίσω από τα σίδερα του τρόμου. Τέτοιες όμως προσπαθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν στο χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά όσοι ακόμη εκτελούν λειτούργημα δε σκιάζονται από απειλές, από όποια κέντρα κι αν προέρχονται αυτές.
Κλείνοντας λοιπόν υπενθυμίζουμε ξανά: Το άρθρο 14 παρ. 2 του ελληνικού συντάγματος για την ελευθερία του τύπου προβλέπει ότι: «Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται».