Πολυπλεξία κωδικών, πού ο πολύς κόσμος δεν το ξέρει! Εδώ στό χέρι, καί δίπλα σε χαρτί πού σκανάρεται με κινητό...
 
Μετά πάσης επιφυλάξεως αναδημοσιεύουμε από Χριστιανικό forum συζητήσεων τήν παρακάτω είδηση. Αλλά εάν αυτό αληθεύει τότε νομίζουμε ότι κάτι δεν πάει καλά μ΄ αυτούς πού επέτρεψαν αυτό το πρόγραμμα να μπεί στά Διαμονητήρια τού Αγίου Όρους...
 
"....Την περασμένη βδομάδα ήμουν για μια ακόμη φορά στο Άγιο Όρος. Με αγωνία διαπίστωσα πως στα Διαμονητήρια μας στο κάτω μέρος αριστερά εχει προστεθεί κώδικας QR- κατι που δεν υπήρχε στα διαμονητήρια μας της επισκεψης μας του Ιουνίου. 
Αυτό το barcode ειναι μοναδικό για κάθε Διαμονητήριο.

ρωτήσαμε Πατέρες σε αρκετά Μοναστήρια (είχαμε ευλογία να κινηθούμε με αυτοκίνητο-οποτε διασχίσαμε μεγαλο μέρος του Αγίου Όρους) καί οι περισσότεροι δεν ηξεραν τι ειναι αυτό, και σε τι εξυπηρετεί.

Kάποιοι υπέθεσαν πως μάλλον αυτο εγινε για να μην αντιγράφονται (copy) τα Διαμονητήρια, καθώς υπάρχει πρόβλημα με παραποιημένα Διαμονητήρια.
Το QR εμπεριέχει τα στοιχεία του Διαμονητηρίου (Ονομα-Επώνυμο κτλ). Οπότε εαν καποιος αντιγράψει το Διαμονητήριο και παραποιήσει τα στοιχεία (π.χ σβήσει το Επώνυμο και βάλει το δικό του), σίγουρα δεν θα μπορέσει να πειράξει και το περιεχόμενο του QR που περιέχει τα αρχικά στοιχεία (αρχικό επώνυμο στο οποίο εκδόθηκε το Διαμονητήριο).

Αλλα το θεμα ειναι πως για να διαβάσει κάποιος το QR, πρέπει να εχει smart Phone. Δεν νομίζω οτι ουτε το Λιμενικό, ούτε η Αστυνομία, ουτε η Επιστασία διαθέτει ακόμη smart phones για να διαβάσει το QR.

Τότε γιατί τό βάλανε ; Καί ποιά σχέση μπορεί νά έχει ένας γραμμωτός κωδικός, ένα ύποπτο προχάραγμα θα λέγαμε τού Αντίχριστου ( 666 ) μέ τό Άγιο Όρος ; 
Εδώ Χριστιανικά βιβλία κυκλοφορούνε καί στό πίσω μέρος οί εκδότες αποφεύγουν να βάλουν bar code αλλά γράφουνε το ISBN μέ αριθμούς. Γιατί λοιπόν τρέχουν κάποιοι τόσο γρήγορα καί μάλιστα στό Άγιο Όρος;

Ενημερωτικά για νά καταλάβουμε όλοι τι είναι:

Ο κώδικας QR είναι ένας γραμμωτός κώδικας (bar code) δύο διαστάσεων, που δημιουργήθηκε από την Ιαπωνική εταιρεία Denso-Wave το 1994. Το "QR" προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Quick Response" (Γρήγορη Ανταπόκριση), γιατί οι δημιουργοί του είχαν ως κύριο σκοπό τα δεδομένα, που περιέχονται στον κώδικα, να αποκωδικοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα. Ο Κώδικας QR είναι πολύ διαδεδομένος στην Ιαπωνία, όπου αποτελεί το πιο δημοφιλές είδος κώδικα δύο διαστάσεων

Μέσα σε ένα κώδικα QR μπορεί να αποθηκευτεί, π.χ., ένας σύνδεσμος προς μια ιστοσελίδα. Ο χρήστης φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο τον κώδικα QR και πλοηγείται αυτόματα στην ιστοσελίδα. Αυτή η πράξη της σύνδεσης από το φυσικό κόσμο είναι γνωστή ως hardlink, ή υπερσύνδεση με φυσικό κόσμο. 
Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν και να εκτυπώσουν τους δικούς τους κώδικες QR με χρήση διάφορων ελεύθερων λογισμικών παραγωγής κώδικα QR που υπάρχουν στο δίκτυο. Μέσα μπορούν να αποθηκεύσουν όποιο μήνυμα θέλουν.