Χωρίς  ίχνος  υπερβολής, από τo pentapostagma.gr, πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια «μη αναστρέψιμη κατάσταση», όσον αφορά την παγκόσμια  γεωστρατηγική.

Η Ρωσία μαζί με την Κίνα, «αμφισβητούν» την παντοδυναμία των Αμερικανών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Από την Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο , την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και την Σερβία στα Βαλκάνια,  έως τα νησιά Spratly  στον δυτικό Ειρηνικό και την Αρκτική , παίζεται ένα παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στην « Ανατολή» και την « Δύση». Με λίγα λόγια ο κόσμος « ξαναμοιράζεται» σε σφαίρες επιρροής , με τις ΗΠΑ να περιορίζονται  σιγά-σιγά στην αμερικανική ήπειρο και μόνο σε αυτήν.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό, ο Ρώσος Πρόεδρος σήμερα έκανε την ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ που θα αλλάξει το ρου των γεγονότων.
Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο ,  αφού πρώτα αποκάλεσε ως  απαράδεκτη την κατάσταση  κατά την οποία  οι τιμές για την μεταφορά πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια εκφράζεται  σε αμερικανικά  δολάρια  και μόνο, στην συνέχεια πήρε μια ιστορική απόφαση.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες του pentapostagma.gr,  έδωσε εντολή στο επιτελείο του  να διακοπεί  η  χρήση ξένου νομίσματος ( δολαρίου)  για τις πληρωμές  πετρελαίου στην χώρα. Ο ίδιος ο Ρώσος «Τσάρος» επεσήμανε ότι οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα , εκφράζεται σε δολάρια, και αυτό θα αλλάξει αμέσως.

Σε μια συνεδρίαση  της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη των καυσίμων και της ενέργειας, ο Πρόεδρος τόνισε ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη των καυσίμων και του ενεργειακού τομέα και την οικονομία στο σύνολό της, σύμφωνα με το  πρακτορείο ειδήσεων RIA «Novosti».

Ο Πούτιν τόνισε στον  υπουργό Οικονομικών Anton Siluanov ότι οι υπολογισμοί σε άλλο  νόμισμα εκτός της χώρας είναι  παράνομοι.

«Τι συμβαίνει στην πράξη; Τα τιμολόγια για την μεταφόρτωση του πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια, όπως είναι το Νοβοροσίρσκ , Ταμάν, Ουστ-Λούγκα , Κοζμίνο , Πριμόρσκ και άλλα,  τιμολογείται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς και οι  επενδύσεις στο διαδίκτυο  γίνονται και αυτές σε δολάρια ,  σε πραγματικό χρόνο. Αυτό, φυσικά, είναι απαράδεκτο, και έρχεται σε άμεση αντίθεση την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, που είναι οι ρυθμιστικές αρχές ;» είπε ο Ρώσος  πρόεδρος .
Ο Ρώσος ηγέτης έδωσε επίσης εντολή να μελετηθεί η επέκταση της χρήσης του ρουβλίου στους υπολογισμούς για την εξαγωγή προϊόντων των ρωσικών εταιριών  καυσίμων και ενέργειας.
«Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε σοβαρά υπόψη της την ενίσχυση του ρόλου του ρουβλίου κατά τους υπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών προϊόντων καυσίμων και ενέργειας, με  μεγαλύτερη χρήση του νομίσματος μας, στις συναλλαγές με τις χώρες με τις οποίες βρισκόμαστε σε ενεργό εμπόριο»,  δήλωσε ο Πούτιν.

Η ενέργεια αυτή από το Κρεμλίνο θα αλλάξει με την μία τον χάρτη της παγκόσμιας ενέργειας, «ακυρώνοντας» το παγκόσμιο ρόλο του δολαρίου. Χωρίς το ισχυρότερο όπλο τους οι ΗΠΑ ( δολάριο), δεν θα είναι σε θέση να παρεμβαίνουν παγκοσμίως και θα «περιοριστούν» στα του οίκου τους. Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα το δεχθούν αυτό, τόσο εύκολα. Όπως και να έχει θα έχουμε άμεσες εξελίξεις, ακόμη και πόλεμο….!!  Αφορμές υπάρχουν μάτσο…