Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκαλιά με τους γενοκτόνους;

Filis-Pontioi

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκαλιά με τους γενοκτόνους;


Αφιερώνεται πρωτίστως στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γιάννη Αμαντίδη, υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και σε όλους του Πόντιους, Μικρασιάτες, Θρακιώτες και πραγματικούς πατριώτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, που συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο αυτή δεν εκπαραθυρώνει τον κ. Φίλη

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας, είναι η άρνησή της. Κι αυτό γιατί όσοι εργάζονται στην κατεύθυνση της άρνησης μιας γενοκτονίας, είναι σαν να τοποθετούν την ταφόπλακα σε όλους εκείνους που χάθηκαν, αποενοχοποιώντας ταυτοχρόνως τους πρωταγωνιστές και τους δράστες.

Σε διάφορες ομάδες της Αριστεράς στην Ελλάδα, επικρατεί η άποψη ότι η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα δυο ψηφίσματα της Βουλής των Ελλήνων,αποτελούν μια συνωμοσία κάποιων εθνικιστικών κύκλων, που παρέσυραν το πολιτικό σύστημα τη δεκαετία του 1990, το οποίο ψήφισε ομοφώνως τους δυο νόμους για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου και της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρες μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Πάντα σύμφωνα με την άποψη αυτή, οι κύκλοι αυτοί είχαν ως στόχο να χρησιμοποιήσουν τα ζητήματα αυτά ως ένα μέσον και εργαλείο για την παρέμβαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
 Ένα μέρος των ομάδων αυτών, που μέχει πριν από λίγα χρόνια ήταν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου, ενσωματώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις απόψεις αυτές ενστερνίζεται και ο σημερινός υπουργός Παιδείας της χώρας, ο οποίος, σημειωτέον, ως υπεύθυνος για τη μόρφωση των Ελλήνων, ο ίδιος είναι αμόρφωτος και εννοούμε την έλλειψη πανεπισημιακού τίτλου σπουδών.
Την άποψη αυτή εξέφρασε σε άρθρο του με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και «Γενοκτονία»», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή», τις 20.08.2014, ο κ. Φίλης, αναφέροντας σε κάποιο σημείο του άρθρου ότι ο νόμος 2193 της 8/11/3/94, που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, «ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας.».
Την άποψη αυτή υποστήριξε και πρόσφατα ο κ. Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.


Μόνο που τη φορά αυτή υπάρχει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Φίλης είναι υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και οι απόψεις που εκφράζει ένας υπουργός, στην ουσία δεσμεύουν και αντικατοπτρίζουν τη θέση και την πολιτική της κυβέρνησης.
Και από τη στιγμή που παγκοίνως είναι γνωστόν ότι η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας, είναι η άρνησή της και ότι οι αρνητές είναι κι αυτοί στην ουσία γενοκτόνοι, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, από προχθές που έγιναν οι συγκεριμένες δηλώσεις, είναι αγκαλία με τους γενοκτόνους.

Είναι πράγματι τραγικό, ένας υπουργός της κυβέρνησης να είναι δημοσίως αρνητής της γενοκτονίας, και η Ελληνική κυβέρνηση να τον καλύπτει, όταν κυβερνήσεις και κοινοβούλια ξένων χωρών, με κόστος στις σχέσεις τους με την Τουρκία αλλά και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Και επειδή αναμασά κάποιες δικαιολογίες περί επιστημονικών απόψεων ο κ. Φίλης, πέραν του ότι ο ίδιος δεν είναι επιστήμων, να σημειώσουμε ότι η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία που έγινε εναντίον των Ελλήνων (Ποντίων, Θρακών, Ιώνων), και σίγουρα, η επιστημοσύνη όλων αυτών των ακαδημαϊκών, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και εγκυρότητα από εκείνη του… κ. Φίλη και των συντρόφων του.

Η πατρίδα μας έχει κατρακυλήσει τα τελευταία χρόνια πολλά σκαλοπάτια στο βάραθρο της οικονομικής κρίσης. Όμως οι δηλώσεις του κ. Φίλη και η συνεχιζόμενη στήριξή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αποτελούν μέγιστη ηθική κατάπτωση και κατρακύλα, που αγγίζει -αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει- τα όρια της εθνικής προδοσίας.
 

Αιδώς.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ IAGS:
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που φυλάσσει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες.


ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ η γενοκτονία ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς από το οθωμανικό κράτος κατά τη διάρκεια και μετά από του πρώτου παγκόσμιου πολέμου απεικονίζεται συνήθως ως γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους μόνο, με μερική μονο αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών ενάντια σε άλλες χριστιανικές μειονότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας
ΕΙΝΑΙ πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ότι η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία ενάντια σε Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες.

Η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, για να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη, και για να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Εστία»