Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ στὴν Σύνοδον Κορυφῆς! Θᾶ πληρώσουμε καὶ € 32 εκ. στοὺς Τούρκους διὰ νὰ διακινοῦν μετανάστες!

Η Ελλάδα καλείται να συνεισφέρει 32 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει την Τουρκία στο προσφυγικό!


 Κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για την μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Μάλτα.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σχέδιο του κοινού ταμείου, που ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ και η Ελλάδα καλείται να συνεισφέρει 32 εκατ. Ευρώ (!), προωθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ σε αυτό συγκλίνουν και όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες.



Μάλιστα έχει γίνει ήδη δεκτό το αίτημα της Άγκυρας για οργάνωση συνόδου κορυφής με τη συμμετοχή του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κατά πάσα πιθανότητα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου.



Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που δημοσιεύουν οι «Financial Times», η Ελλάδα, που πλήττεται όσο καμία άλλη χώρα από την προσφυγική κρίση, ίσως κληθεί να καταβάλει το στο ειδικό ταμείο για την Τουρκία 31,1 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα η χώρα μας να εξαιρεθεί λόγω του μεγάλου βάρους που ήδη σηκώνει.



Να σημειωθεί πως η συνεισφορά του κάθε κράτους στο ταμείο των 3 δισεκ. ευρώ υπολογίζεται με βάση την οικονομική δύναμη του κάθε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς το μεγαλύτερο ποσό θα προέλθει από την Γερμανία, ύψους 534 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Γαλλία θα κληθεί να προσφέρει 387 εκατ. ευρώ.


Ερωτηματικό παραμένει μεγαλύτερη συνεισφορά, ύψους 410 εκατ. ευρώ, που θα πρέπει να γίνει από την Βρετανία, καθώς η τελευταία διαπραγματεύεται τους όρους συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή.
 
newsbomb.gr