Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι Αγιορείτες Πατέρες: Απαντούν σε όσους βιάστηκαν να τους κατακρίνουν για την ανωνυμία τους!

Οι Αγιορείτες Πατέρες: Απαντούν σε όσους βιάστηκαν να τους κατακρίνουν για την ανωνυμία τους!



Αγιορείτες Πατέρες:

Οι Αγιορείτες πατέρες της επιστολής που δημοσιεύσαμε εχθές διάβασαν τα σχόλια των αναγνωστών, σε πολλά από τα οποία υπάρχει η κατάκριση της ανωνυμίας που αποφάσισαν να κρατήσουν. Την επιστολή των Αγιορειτών Πατέρων αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Η απάντησή τους είναι η παρακάτω:

Θα θέλαμε να απαντήσουμε στους αγαπητούς  «ανώνυμους» σχολιαστές (που μας κατηγορούν για την ανωνυμία, ενώ αυτοί δεν θα υποστούν τίποτα από την επωνυμία , ενώ εμείς την ίδια ημέρα θα παύσουμε να είμαστε «Αγιορείτες Πατέρες», λόγω απέλασης, διότι ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης αν δεν συμφωνείς μαζί του, δεν αστειεύεται (βλέπε διωγμό Ι.Μ. Εσφιγμένου), ότι ο κίνδυνος που διατρέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, δεν είναι αν αναγνωρίζεται ο Γ. Παΐσιος ή ο Γ. Πορφύριος, που κακώς οι ζηλωτές δεν αναγνωρίζουν , αλλά ότι ο κ. Βαρθολομαίος – όπως του τα επισημαίνει ο γενναίος Μητροπολίτης Πειραιώς στην 73 σελίδων επιστολή του – αναγνωρίζει τις αιρετικές εκκλησίες και ενεργεί μαζί τους ιεροπραξίες που δεν επιτρέπουν οι ιεροί κανόνες , για τα οποία δεν τον μνημονεύουν οι Εσφιγμενίτες, για αυτό έδωσε τη Μονή Εσφιγμένου, σε μια αδελφότητα, η οποία συχνά αναστατώνει και προσβάλλει τον Άγιον Όρος και φαίνεται σαν να ήλθε να υπηρετήσει ανθρώπινα συμφέροντα αντί τον Χριστό που είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και να κερδίσει την περιουσία της Εσφιγμένου, αδιαφορώντας για το κακό του Αγίου ΄Ορους.

Εμείς σαν αγιορείτες μοναχοί, πονούμε για το κακό του Αγίου Όρους και για τον κίνδυνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κι αυτά υποστηρίζουμε, το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία, όχι τους Εσφιγμενίτες ή τους ζηλωτές, κι αυτό πολεμούμε, την αίρεση, τον οικουμενισμό και οσους τον ακολουθούν.

Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας, να ομολογούμε Χριστό και Ορθοδοξία, ο δε παντοδύναμος Θεός, θα φέρει τη σωτηρία, αμήν.

Αγιορείτες Πατέρες
Υ.Γ. Αὐτοὶ Ἀγιορεῖτες Πατέρες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΩΤΕΣ!!!