Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Last Updated: June 8, 2014 at 2:22 pm

Το Οικουμενιστικό οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους συνεχίζεται στη Ρώμη…

slide_350938_3777596_free

Πορφύρης Δ. Σταφυλά Π.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φθάνει σήμερα το βράδυ στη Ρώμη για να συμμετάσχει στην συμπροσευχή με τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ισραηλινό Shimon Peres και τον Παλαιστίνιο Mahmoud Abbas σε ένα meeting “of prayer”.Ο Βαρθολομαίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πάπα να συμπροσευχηθούν για την ειρήνη. O εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού ο π. Federico Lombardi είχε δηλώσει ήδη από την Τρίτη ότι ο Πάπας είχε προσκαλέσει τον Βαρθολομαίο για να συμπροσευχηθούν.  Η πρόσκληση του πάπα είχε γίνει από τα Ιερροσόλυμα: « Εγώ βάζω το Βατικανό για να προσευχηθούμε ». (huffingtonpost)
από τη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του Βατικανού
από τη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του Βατικανού
Την Κυριακή 08/06/14 στις 18:30 οι δυο Πρόεδροι θα μεταβούν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Ποντίφηκα παρόντος του Βαρθολομαίου. Θα συνοδεύονται από 20μελή αντιπροσωπεία των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων. Θα περιηγηθούν στους κήπους του Βατικανού, όπου κάθε θρησκευτική ομολογία θα παρουσιάσει έναν ύμνο ευχαριστίας στο Θεό για το δώρο της Δημιουργίας, θα ζητήσουν συγγνώμη από το Θεό και θα προσευχηθούν για το δώρο της Ειρήνης. Ο Πάπας , ο Πατριάρχης και οι δυο Πρόεδροι θα απευθύνουν τις δικές τους επικλήσεις για ειρήνη στην περιοχή και θα φυτεύσουν μια ελιά. Οι λεπτομέρειες αυτές δόθηκαν σε νέα συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χτες οι F Lombardi και Pizzaballa , εκπρόσωποι του Βατικανού (radio vatican).
slide_350938_3777604_free
 Στην επιστολή πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Πάπας στον Βαρθολομαίο αναφέρεται ότι η παρουσία του θα αποτελέσει “μια πράξη συνέχειας του κοινού προσκυνήματος οδοιπορικού τους στους Αγίους Τόπους…. θα είναι ένα αληθινό δώρο.”
Ο ποντίφηκας στην συνέχεια εκφράζει την χαρά του για την επιμονή του Βαρθολομαίου στην συνάντηση των Ιεροσολύμων ” που ήταν ένα αληθινό δώρο του Κυρίου να λατρεύσουν από κοινού στους Αγίους Τόπους και να συμπροσευχηθούν στον Τάφο του Χριστού το θεμέλιο της ελπίδας μας..”
Ο Bαρθολομαίος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η αυριανή προσευχή είναι πολύ σημαντική και πηγαίνει πολύ μακρύτερα από τα άμεσα αποτελέσματα: Ουσιαστικά θέλει να δείξει ότι το καθήκον των χριστιανών είναι η φωνή της ειρήνης μέσα στον κόσμο σε συμβατότητα με τις αρχές του Κυρίου μας κατά την αποστολική παράδοση της αληθινής Ενωμένης Εκκλησίας. Εν συντομία η αληθινή ενότητα μεταξύ των χριστιανών είναι ο πραγματικός καταλύτης για την αληθινή ειρήνη στον κόσμο και είναι η μόνη απάντηση στα υπαρξιακά προβλήγματ του μικρού μας πλανήτη.
 Για τους χριστιανούς που είναι διστακτικοί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ο Πατριάρχης υπενθύμισε τα λόγια που είπε στα Ιεροσόλυμα: «Περπάτησα με τον αδερφό μου Φραγκίσκο στην Αγία Γη χωρίς τους φόβους του Λουκά και του Κλεόπα στο δρόμο προς τους Εμμαούς (Κατά Λουκάν, 24: 13 – 35) αλλά εμπνευσμένος από την ζωντανή ελπίδα όπως μας την διδάσκει ο Κύριος μας. “.
slide_350938_3777590_free
Ο Βαρθολομαίος υπό την ίδια οπτική θεωρεί και τις προετοιμασίες για τους εορτασμούς για τα 1700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας για τις οποίες συζήτησε με τον πάπα στην Ιερουσαλήμ . (AsiaNews 07/06/2014)
Την κοινή προσευχή έχουν αναγγείλει επίσης τα National Catholic Report, La Croix, Religion News Service.
fhnsa