Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Τὸ Ἱστορικὸ δίωξης τῆς Μονης φαίνεται σὲ Μηνυτήρια ἀναφορά

 methodios
 Τὸ Ἱστορικὸ δίωξης τῆς Μονης φαίνεται σὲ Μηνυτήρια ἀναφορά ποὺ εἴχε καταθέσει :
 

http://psifides.pblogs.gr/2008/06/mhnythria-anafora-toy-b-kapernaroy-gia-thn-monh-esfigmenoy.html
 

Eκει, μεταξυ πολλών γεγονοτων, διαβαζουμε και γι αυτο το συμβάν :
 

Η σοβαρότερη όλων εγκληματική ενέργεια που έχει λάβει χώρα εις βάρος μας συνέβη την 20.12.2006, όπου πραγματοποιήθηκε μία άνευ προηγουμένου δολοφονική επιδρομή εναντίον μας από τα μέλη της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη με τη συμμετοχή ενός κοσμικού, ο οποίος μάλιστα προηγείτο των μελών της ψευτοαδελφότητας κρατώντας ένα λοστό! Συγκεκριμένα, ήταν κατά τις 05.00 π.μ. όταν ξυπνήσαμε από το θόρυβο που προκάλεσε η διάρρηξη της εισόδου του κονακίου μας στις Καρυές, όπου και ξαφνικά εισέβαλαν μέλη της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη και συγκεκριμένα οι Πατέρας Γαβριήλ, Ιερομόναχος Ιωακείμ, Πατέρας Εφραίμ, Πατέρας Βαρθολομαίος και ο προαναφερθείς κοσμικός, ο οποίος, τυγχάνει αδελφός του μέλους της ψευτοαδελφότητας, μοναχού Βαρθολομαίου και συνάμα Αστυνομικός εν ενεργεία!
 

... Εκείνοι από εμάς που αντελήφθησαν πρώτοι την εισβολή άρχισαν να φωνάζουν για να ειδοποιήσουν και τους άλλους ότι γίνεται επίθεση και έτρεξαν προς την ήδη διαρρηγμένη πόρτα. Είδαν και άκουσαν σαστισμένοι τους εισβολείς να κραδαίνουν λοστούς και σιδερένιες μπάρες και να αλαλάζουν μανιωδώς. Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν λυσσαλέα όσους από εμάς επιχειρούσαν με τα σώματά τους να απωθήσουν τους εισβολείς.   Οι τελευταίοι χτυπούν με φονική μανία όποιον από εμάς συναντούν μπροστά τους. Από χτυπήματα με σιδηρολοστό τραυματίζονται οι πατέρες Μαρδάριος, Αμβρόσιος και Χρυσόστομος, ο δεύτερος μάλιστα εξ';αυτών σοβαρά διότι ο σιδηρολοστός τον πέτυχε στο κεφάλι! Ο μοναχός αυτός χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις ημέρες στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης!

Σημειωτέον είναι και το εξής περιστατικό, που δεικνύει και αποδεικνύει την απαράδεκτη, παράνομη και εγκληματική σύμπραξη των Αστυνομικών Αρχών Καρυών με την εγκληματική ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη!
 

Όταν εμείς κατορθώσαμε τελικά να απωθήσουμε τους εισβολείς κάτω στο καλντερίμι, βρεθήκαμε προ της οδυνηρής εκπλήξεως να βλέπουμε τον υποδιοικητή της Αστυνομίας Καρυών κ. Δούκα με συνοδεία τεσσάρων ακόμα ενστόλων αστυνομικών αντί να σπεύδουν να συλλάβουν τους εισβολείς, που παρολίγο να γίνουν φονιάδες μας, να στέκονται και απλώς να αναμένουν την «έκβαση» της μάχης, νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτό και συμπράττοντας στην ενδεχομένως φονική πρόθεση της εγκληματικής «αδελφότητας» εις βάρος μας!
 

Το γεγονός ότι η εισβολή-επίθεση της 20 Δεκεμβρίου 2006 εις βάρος μας από την ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη αποτελούσε στημένη ενέδρα με συνενοχή και της Αστυνομίας Καρυών, αποδεικνύεται αδιάσειστα από τα εξής γεγονότα:
 

α) από την πρώτη στιγμή που διεπιστώσαμε την επιχείρηση παραβίασης της εξώθυρας του κονακίου μας, τηλεφωνήσαμε στην Αστυνομία για να σπεύσει να μας προστατεύσει. Η Αστυνομία ήλθε μεν αλλά όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να μας βοηθήσει, όπως ήταν το αυτονόητο και θεσμικώς προβλεπόμενο καθήκον της, αλλά συνέλαβε δικούς μας μοναχούς και όχι τους δράστες!!
 

β) Όταν ο Εσφιγμενίτης Πατήρ Μαρδάριος ερώτησε γεμάτος απορία τον υποδιοικητή της Αστυνομίας Δούκα για ποιό λόγο διατάσσει αυτός τη σύλληψη των Εσφιγμενιτών μοναχών και όχι τη σύλληψη των δραστών εισβολέων με τη φράση «μα καλά συλλαμβάνεις εμένα που σε φώναξα και αφήνεις αυτόν (εννοώντας τον παρακείμενο ψευδοεσφιγμενίτη π. Βαρθολομαίο) που ήρθε να με σκοτώσει;», η αυθόρμητη απάντηση του υποδιοικητή ήταν «Αυτός είναι δικός μου, θα έρθει μόνος του»!!!
 

Και δεν έφτανε η παντελής ατιμωρησία των στην ουσία επ';αυτοφώρω καταληφθέντων εισβολέων-μελών της ψευτοαδελφότητας, αλλά η Αστυνομία Καρυών δια του υποδιοικητή της κ. Δούκα προχώρησε και στην απέλαση δύο Εσφιγμενιτών πατέρων, ενώ αυτοί ακόμα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Πολυγύρου!
 

Οι δε δηλώσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας στα κανάλια της τηλεόρασης αποτέλεσαν την απόλυτη παραποίηση της αλήθειας αφού ξεδιάντροπα μίλησαν για δήθεν δική μας επίθεση κατά των ψευδοεσφιγμενιτών!

Σταύρος