Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ



ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ


Θεωρούμε τους ευατούς μας ευλογημένους που στην προσπάθεια μας για την διάδοση των Χαιρετισμών , η καλή μας Παναγιάς μας έστειλε αρωγούς στην ταπεινή μας αυτή προσπάθεια θεοτοκόφιλα παιδιά Της !!!!!

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αθανασίου, ο άκρως θεοτοκόφιλος , πολυγραφότατος και δόκιμος συγγραφέας εξαιρετικών βιβλίων  - που μεταξύ άλλων αφορούν και την Παναγία μας - , όπως των "Πάντων Άνασσα ! Φανερώσεις και θαύματα της Θεοτόκου , "Η Υπερμαχος Στρατηγός - Η Θεοτόκος στη ζωή της Ρωμιοσύνης" , Η Εικόνα του Αξιον Εστι - Η Πρωταίτισσα του Αθωνα και η ιστορία της" έχει σταθεί πολύτιμος φίλος του Ιστολογίου των Χαιρετισμών τα τελευταία αυτά χρόνια, στέλνοντας μας πολλά από τα θαύματα των Χαιρετισμών που έχουμε αναρτήσει και παρέχοντας μας τις εμβριθείς γνώσεις του σε πολλά μας ερωτήματα !

Έτσι όταν πριν λίγο καιρό και με αφορμή ερώτηση αναγνώστη του Ιστολογίου μας σχετικά με την προέλευση της προτροπής της Παναγίας μας, που βλέπετε ως υπότιτλο του Ιστολογίου μας, απευθύνθηκαμε στον πατέρα Δημήτριο για να μας τεκμηριώσει την προέλευση του, μας απάντησε ότι αυτή η προτροπή είναι παγκοίνως γνωστή σε όλες τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Κελλία του Αγίου Όρους, και επιφυλάχθηκε να ψάξει το θέμα ενδελεχέστερα !

Σήμερα το πρωί λάβαμε από τον ίδιο email με την φωτογραφία που δημοσιεύουμε , και η οποία πιστοποιεί ότι σε χειρόγραφο κώδικα της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους είναι καταγεγραμμένη αυτή η προτροπή !

Παράλληλα και μία ευσεβής φίλη του Ιστολογίου μας, η δις Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Βυζαντινή Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, διεξάγει παράλληλα έρευνα μέσα από τις Πηγές στη Βιβλιοθήκη της Σχολής σχετικά με το θέμα και θα μας δώσει σύντομα εμπεριστατωμένη απάντηση με τα αποτελέσματα των ερευνών της.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον πατέρα Δημήτριο Αθανασίου για την πολύτιμη βοήθεια του , προτρέποντας τους ευσεβείς αναγνώστες μας να επισκεφθούν το ορθόδοξης πνευματικότητας Ιστολόγιο του ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ