Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Νέον Θαῦμα τῆς Υπεραγίας Θεοτόκου στὴν Ιερά Μονήν τῆς Σεϊδανάγιας στὴν Συρίαν

Νέον Θαῦμα τῆς 'Υπεραγίας Θεοτόκου στὴν Ἰερὰν Μονὴν τῆς Σεϊδανάγιας στὴν Συρίαν

Θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Μονή της Σεϊδανάγιας (ή Σαϊντανάγιας)

    Ιανουάριος 2014

   Το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκε από μία Σύρια που επισκέφθηκε την πατρίδα της πρόσφατα. Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος κατέστρεψε πολλά χριστιανικά ιδρύματα, και εκτόπισε χιλιάδες χριστιανούς από τα σπίτια τους.

   Το θαύμα σημειώθηκε τον περασμένο μήνα (τον Δεκέμβριο του 2013), όταν μία αντάρτικη ομάδα εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Μονής. Οι μοναχές ένιωσαν έναν μεγάλο θόρυβο και την δόνηση του εδάφους από την εκτόξευση. Ήταν σίγουρες ότι θα σκοτώνονταν και η Μονή θα καταστρεφόταν. 

   Αλλά τίποτα δεν συνέβηκε και οι μοναχές αναρωτιόνταν για την "τύχη" της ρουκέτας. Λίγες μέρες αργότερα, ένας ανώτατος αξιωματικός του Συριακού στρατού επισκέφθηκε την Μονή, για να εορτάσει τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο αξιωματικός ρώτησε αν στην Μονή έγινε τίποτε ασυνήθιστο τελευταία.
Aἰ μοναχές είπαν για την ρουκέτα που εκτοξεύτηκε κατά της Μονής, αλλά δεν τους χτύπησε. Ο αξιωματικός εξεπλάγη όταν άκουσε αυτό και επιβεβαίωσε ότι ακόμα και ο ίδιος είδε την ρουκέτα να πυροδοτείται εναντίον της Μονής, αλλά όμως μαζί με άλλους είδε κάτι εκπληκτικό και ασυνήθιστο. 

   Ενώ η ρουκέτα πλησίαζε να χτυπήσει την Μονή, ξαφνικά μια Γυναίκα ντυμένη με μπλε άμφια, εμφανίστηκε στον ουρανό, πήρε την ρουκέτα στα χέρια Της και την έριξε μακριά. Αυτό τους προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και απορία. Ο στρατηγός αναρωτήθηκε, ποια ήταν αυτή η Κυρία που ήταν ντυμένη στα μπλε, με μια εκπληκτική χάρη γύρω Της. 

   Τελικά κατάλαβαν ότι δεν ήταν καμιά άλλη, από την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα του Χριστού του Θεού, του Κυρίου και Σωτήρα μας.