Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ποιοι ήταν Έλληνες σύμφωνα με τους Επαναστάτες του 1821;

Ποιοι ήταν Έλληνες σύμφωνα με τους Επαναστάτες του 1821; 

Οι Αγωνιστές απαντούν στους εθνομηδενιστές!


Επαναστάτες του 1821

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες μέρες γύρω από τα φληναφήματα ενός άεργου και επαγγελματία εθνομηδενιστή, που ανήμερα της Εθνικοθρησκευτικής Εορτής της 25ης Μαρτίου ξέρασε το μισελληνικό και αντιχριστιανικό του δηλητήριο. Μέχρι και η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος του απάντησε με συντριπτικά επιχειρήματα, αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια.
 
Θα μπορούσα να κάνω το ίδιο, αραδιάζοντας σελίδες επί σελίδων ανάλογων επιχειρημάτων, όμως δεν χρειάζεται. Υπάρχει κάτι απλό, εξαιρετικά απλό που βάζει όλα αυτά τα υποκείμενα στη θέση τους μια και καλή: Η ανάγνωση των Πρώτων Συνταγμάτων της Ελεύθερης Ελλάδας, που συνέταξαν οι ίδιοι οι Αγωνιστές του ’21!
 
Ποιοι ήταν Έλληνες λοιπόν, σύμφωνα με εκείνους; Διαβάζουμε στο «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», που ψηφίστηκε στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, τον Ιανουάριο του 1822:
«Οσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικρατείας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν εισίν Ελληνες και απολαμβάνουσιν άνευ τινός διαφοράς όλων των πολιτικών δικαιωμάτων».
Επίσης, εκτός από την παραπάνω διατύπωση (που επικυρώνεται στο επόμενο Σύνταγμα), διαβάζουμε και στο «Νόμο της Επιδαύρου», που ψηφίστηκε στο Άστρος Κυνουρίας τον Απρίλιο του 1823:
 
«…Ομοίως Ελληνες εισί, και των δικαιωμάτων απολαμβάνουν, όσοι έξωθεν ελθόντες και την ελληνικήν φωνήν πάτριον έχοντες, και εις Χριστόν πιστεύοντες. Ζητήσωσιν παρρησιαζόμενοι εις τοπικήν Ελληνικής Επαρχίας αρχήν, να εγκαταριθμηθώσι δι΄ αυτής εις τους πολίτας Έλληνας».
 
ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ: Σύμφωνα με τους ανθρώπους που πολέμησαν και πολεμούσαν εκείνη την περίοδο ακόμα για την λευτεριά της Πατρίδας, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ!!!
 
Ή για να το πούμε διαφορετικά: Απαραίτητο στοιχείο για να είναι κανείς Έλληνας, είναι το να είναι αυτόχθονας και Χριστιανός! Διαφορετικά, ΔΕΝ είναι Έλληνας!
 
Χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω;;;
Τι θα μας πουν τώρα όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι εθνομηδενιστές και αντίχριστοι που υβρίζουν την Εκκλησία του Χριστού χαρακτηρίζοντάς την «εχθρική» στην Επανάσταση;
 
Είναι δυνατόν αν ίσχυε αυτό, ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ να μην το ήξεραν; Και ακόμα περισσότερο, να μην το λάμβαναν υπόψη τους όταν το ανέφεραν ρητά στα Συντάγματα;;;
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ιστορική αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη και απόλυτη. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να πιστεύει όποιους θέλει: Είτε τους ανθρώπους που πολέμησαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και έχυσαν το αίμα τους για τον Χριστό και την Ελλάδα, είτε τους πρακτορίσκους γραικύλους που θεωρούν «δυστυχία το να να είσαι Έλληνας»!
Εμείς, κάναμε ήδη την επιλογή μας! Εσείς…;