Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ιεραρχία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης... για τα "Χρυσά ράσα"

Ιεραρχία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης... για τα "Χρυσά ράσα" 

γραφείο ειδήσεων www.amen.gr  (Νομοκρατοῦσα Ἐκκλησία τῆς Ἐλλάδος)
2 Δεκεμβρίου 2012, 05:38           

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα χρυσά ράσα – Το ΣΔΟΕ “εξομολογεί” δέκα ιεράρχες» και υπέρτιτλο «Υποπτες καταθέσεις εκατομμυρίων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς» η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της Κυριακής συνεχίζει το ρεπορτάζ της αναφορικά με πληροφορίες που εμφανίζουν Ιεράρχες να διαθέτουν υψηλές τραπεζικές καταθέσεις. «Νέες αποκαλύψεις για μαύρο χρήμα αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. Ευρώ» γράφει στο ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Γιάννης Κρητικός και από το απόγευμα του Σαββάτου έχουν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα των Μητροπολιτών. Ερωτήματα, πληροφορίες, εικασίες, ανησυχίες, σενάρια συνωμοσίας, επιτείνουν την εικόνα μιας Ιεραρχίας που μοιάζει συγκλονισμένη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. 

«Οι Ράμπο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανοίγουν για τα καλά τον εκκλησιαστικό φάκελο εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, πλήθος στοιχείων, που περιήλθαν σε γνώση τους μέσω καταγγελιών», αναφέρει στο σχετικό θέμα η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που σε τρισέλιδο ρεπορτάζ της δημοσιοποιεί,μεταξύ άλλων, το όνομα ενός ακόμα Μητροπολίτη, ο οποίος διακονεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής και φέρεται να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αρκετοί Μητροπολίτες εκτιμούν πως θα έπρεπε να συγκληθεί άμεσα η Ιεραρχία ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως μια έκτακτη Σύνοδος κινδυνεύει να στιγματιστεί από τους επικριτές της Εκκλησίας ως μια προσπάθεια άσκησης πίεσης για συγκάλυψη. «Τι θα κουβεντιάσουμε; Φήμες, δημοσιογραφικές πληροφορίες ή ερευνώμενες από τις Αρχές υποθέσεις; Και τι θέση θα πάρουμε ενώ ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό; Ας αφήσουμε το ΣΔΟΕ στη δουλειά του και όλους όσοι υπέπεσαν στο αμάρτημα της πλεονεξίας να τους αφήσουμε στο έλεος του Θεού», σχολίασε στο Amen.gr Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.