Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ύστερα απο τόν πολύχρονο αγώνα των εμμενώντων στα πάτρια Ορθοδόξων,

Ύστερα απο τόν πολύχρονο αγώνα των εμμενώντων στα πάτρια Ορθοδόξων,
 
Spiridoyla Mixail
 
4:43am Dec 6 

Ύστερα απο τόν πολύχρονο αγώνα των εμμενώντων στα πάτρια Ορθοδόξων, κλήρου καί λαού, ύστερα από πολλές ομολογιακές προσπάθειες φτάσαμε στο δυσχερές σημείο να μην γνωρίζουν οι πιστοί ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος. Φυσικά σχεδόν όλες οι ομολογίες στό πάτριο έχουν καταδικάσει τόν οικουμενισμό, το νέο παπικό και τις αιρέσεις πού απεφύησαν μετά το σχίσμα του 1924. Όμως απαιτείται νά κλίνουμε γόνυ ο είς προς τον άλλον στό πάτριο, καί με προύπόθεση το Ιερόν Πηδάλιον νά θέσουμε θέμα ενώσεως όχι κατα το δοκούν τού κάθε ενός απο εμάς, αλλα με συντεταγμένη τους Ιερούς Κανόνες, την ορθή ομολογία της πίστεως ,καί τό μή προστίθεντες ή αφαιρούντες ούτε μία κεραία. Ως πρώτο βήμα νά γίνει η εποκοινωνία μεταξύ των συνόδων, με συμμετοχή λαίκων οι οποίοι προώθησαν την ένωσιν.
 
Σαν δεύτερο βήμα να δούμε πώς θα σπασουν αυτά τα χωρίσματα.Τρίτο βήμα να επιλειφθούμε σοβαρότατα θέματα της παγκοσμιοποιήσεως διότι ευρισκόμεθα ενώπιον μιάς ετοιμασίας μεγάλου διωγμού πλέον ανοιχτά της Ορθοδοξίας. Τέταρτο βήμα ,το πλέον καυτό ,να τεθεί επι τάπητος το θέμα των χειροτονιών ΑΞΙΩΝ ή όχι! 
 
Αυτά όλα με την προσωπική μας προσευχή μέ δάκρυ καί πόνο ψυχής, ελπίζουμε ο Κύριος εάν εμείς θέλουμε να βοηθήσει για την πολυπόθητη ένωση στην Ορθοδοξία !!  Σημειωτέον πολλοί κληρικοί τού νέου ημερολογίου αποτειχίζονται από την κρατούσα εκκλησία καί μένουν ως έχει μόνοι τους λόγω της καταστάσεως που επικρατεί στο πάτριο. Οφείλουμε νά ομολογήσουμε ότι πρωτοστάτες σέ αυτόν τον αγώνα είναι το ΕΛΚΙΣ, και κάποιοι αγιορείτες από τον άγιο Βασίλειο.Το θέμα πού απασχολεί τα τελευταία 25 χρόνια σχετικά με την εφαρμογή του 666 στήν ζωή μας, πισεύουμε πώς όταν ενωθεί η εκκλησία θα δοθεί και η τελική του γενική απάντηση.
 
[ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑ, ΕΝΟΡΙΑ, ΠΟΡΤΑ, ΠΟΡΤΑ!!!! ΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.