Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Tούρκος υπουργός: «Θα ξαναφτιάξουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι το 2053»

Tούρκος υπουργός: «Θα ξαναφτιάξουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι το 2053»
Posted: 22 Oct 2016 11:11 AM PDT

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Tην επανίδρυση και την αναδημιουργία την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το 2053(!) ως εφικτή αναφέρει σήμερα ο Τούρκος  υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων Βεϊσέλ Έρογλου συνεχίζοντα έτσι και αυτός τις χθεσινές δηλώσεις τουΡ.Τ.Ερντογάν ο οποίος πέρασε από το στάδιο της άρνησης της Συνθήκης της Λωζάνης σε αυτό της απόρριψης λέγοντας «δεν μπρούμε πλέον να την δεχθούμε»
 «Αυτό που κάνουμε τώρα (στη Συρία) με στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη είναι απαραίτητο να το κάνουμε και στη Μοσούλη.
Η Τουρκία δεν είναι πια μια χώρα που σκύβει το κεφάλι, είναι μια χώρα που έχει προγραμματισμό  και από το 2023 έως το 2053, ίσως και το  2071,  θα έχει πετύχει τους στόχους της  με τη θέληση του Αλλάχ» είπε ο Τούρκος υπουργός, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η Άγκυρα έχει μακροπρόθεσμο και υπομονετικό σχεδιασμό για επανίδρυση του Χαλιφάτου (η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν θεοκρατικό καθεστώς και δεν είναι τυχαία η αναφορά στον Αλλάχ).
Mάλιστα προσδιορίζει την περίοδο 2023-2053 ως την πιο κρίσιμη στην οποία θα επιτευχθεί ο βασικός σχεδιασμό της Α΄γκυρας.
«Τώρα ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ. Ήταν αναγκαία η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», όπως είναι αναγκαία και η επιχείρηση της Μοσούλης», είπε στέλνοντας μήνυμα στην Ελλάδα την οποία προορίζει ως επαρχία της Άγκυρας ακριβώς όπως ήταν κάποτε επί 400 σκοτεινά για τον Ελληνισμό χρόνια.
Ο Τούρκος υπουργός επισκεπτόμενος την πόλη Έλαζιγ στην ανατολική Τουρκία για την έναρξη δημοσίων επενδύσεων στην περιοχή, επισκέφθηκε το γραφείο του διοικητή Μουράτ Ζορλούογλου, όπου παρουσίασε το κυβερνητκό πρόγραμμα.
 Μιλώντας  σε συγκέντρωση του κόμματος στην κεντρική πλατεία του Ιζέτ Πασά, αναφέρθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στη συνέχεια εκθείασε το τουρκικό έθνος.
«Το τουρκικό είναι ένα ευγενές έθνος και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το επικό έθνος.
Επική δεν είναι μόνο η ιστορία μας αλλά αποτελεί παράδειγμα για όλους τους καταπιεσμένους λαούς.
Τέτοιος λαός δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα, θα συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και η σημαία μας θα κυματίζει για πάντα.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με αποτελεσματικότητα τώρα που ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ».
Η Άγκυρα θεωρεί ότι η Μοσούλη είναι τουρκική και θέλει να αποκτήσει διακιώματα στα πλούσια πετρελαϊκά της κοιτάσματα.
Χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε για πρώτη φορά ότι «Η Τουρκία πλέον δεν μπορεί να δεχθεί την συνθήκη της Λωζάνης» και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο από τον το «Δεν μου αρέσει η συνθήκη της Λωζάνης» πέρασε στο «Δεν δεχόμαστε την συνθήη της Λωζάνης». 
Η διαφορά είναι τεράστια και φαίνεται ότι ξεκινά μια εποχή ένοπλων συγκρούσεων, κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ικανή να υπερασπίσει αυτά που προέβλεπε η συνθήκη της Λωζάνης, αφού ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι «Δεν μπορούμε το 2016 να κινούμαστε με τη λογική του 1923».
Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την αμφισβήτηση της Συνθήκης, τονίζοντας: «Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο.
Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος.
Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη και ας ενοχληθούν κάποιοι.
Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε».
«Δεν μπορούμε το 2016 να κινούμαστε με τη λογική του 1923.
Αυτό είναι άδικο, δεν μπορούμε να το δεχθούμε.
Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε» επέμεινε.
Διευκρινίζοντας τι εννοεί, όταν μιλάει για αλλαγές, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε:«Από το 1914, που φτάσαμε από τα 2.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε εννεά χρόνια στη Λωζάνη, μαζί και με το Χατάι, πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Σε μικρό χρονικό διάστημα.
Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο.
Δυστυχώς, και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορά μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας».
«Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε.
Αυτό εμείς το αρνούμαστε.
Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της, που είναι 1.000 ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους» κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τα πάντα βρίσκονται στο περιβόητο «Εθνικό Συμβόλαιο» το οποίο προφανώς ο Ρ.Τ.Ερνογάν θέλει να επαναφέρει σε ισχύ.