Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Οι Τούρκοι άφησαν «κόκκαλο’ και τον Περιφερειάρχη Αν.Μακεδονίας – Θράκης

OURAS-KERIM
   Οι Τούρκοι άφησαν «κόκκαλο’ και τον Περιφερειάρχη Αν.Μακεδονίας – Θράκης
Posted: 03 Apr 2016 11:24 AM PDT

Τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Παυλίδη και τον δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας στην Θράκη, ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς.

Μετά τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu όπου έθεσε Ζήτημα κυριαρχίας των νησιών, γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενων βραχονησίδων ενώπιον του Νίκου Κοτζιά, σε μια επίδειξη δύναμης ο Τούρκος πρέσβης στις δηλώσεις παρόντος του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη ανέφερε: «Είναι καλό και για τις δύο χώρες να έχουμε μία συνεργασία και ξέρουμε ότι αν έχει η μειονότητα μας κάποια προβλήματα αυτά βρίσκονται σε καλά χέρια»

Ο Περιφερειάρχης της ΑΜΘ είτε δεν αντιλήφθηκε την δήλωση  του Τούρκου Πρέσβη με ευθεία αναφορά σε μειονότητα, είτε δεν θέλησε να απαντήσει αναφέροντας με την σειρά του το ενδιαφέρον της Περιφέρειας στην συνεργασία του τουρισμού με την γείτονα χώρα.
  Στην αναφορά του για το προσφυγικό ο κ. Γιώργος Παυλίδης σημείωσε:  
«δεδομένου ότι ο κλειστός διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων, δημιουργεί ανθρωπιστικά προβλήματα, πιέσεις στην χώρα αλλά και πολιτικές αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη». Θέλω να τονίσω ότι προσβλέπουμε στην φιλία των δύο λαών και στην βελτίωση των σχέσεων την οποία την θεωρώ δεδομένη».

viadiplomacy