Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ο «ΤΡΕΛΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ;

υπουργος εξωτερικων Λουξεμβουργου

Ο «ΤΡΕΛΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ;
Posted: 21 Feb 2016 08:35 AM PST

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την αποφασιστικότητα της Άγκυρας και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, να πιέσει με κάθε μέσο το ΝΑΤΟ θέτοντας ζήτημα ρώσικης επιθετικότητας εκτός από την Συρία, σε Ουκρανία, Γεωργία και Βαλτικές χώρες, με τελική αναπόφευκτη στόχευση την παγκόσμια σύρραξη, προβάλλει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak με ένα χαρακτηριστικό κυριακάτικο άρθρο με τον τίτλο, «Suriye NATO nun son sınavı» δηλαδή, «Η Συρία το τελευταίο τεστ του ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρεται, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι εξοργισμένος με την μέχρι τώρα μετριοπαθή στάση του ΝΑΤΟ στην αυξανομένη ρωσική επιθετικότητα και στην μη στήριξη της Τουρκίας πλην της Γερμανίας, στο μεγάλο πόλεμο της κατά της «τρομοκρατίας», βλέπε κατά του κουρδικού λαού.

Αλλά ο Ερντογάν δεν αρκείτε μόνο στο πρόβλημα της Συρίας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ληφτούν μέτρα κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, της «παράνομης» κατοχής της Κριμαίας, και του διωγμού, όπως υποστηρίζει, των Τατάρων της χερσονήσου. Πέραν τούτων θα καταγγείλει την επιθετικότητα της Ρωσίας στις Βαλτικές χώρες και στην Γεωργία, ενώ θα ζητήσει την καταδίκη της στάσης της Ρωσίας στην Μολδαβία, (στην οποία η Τουρκία έχει βλέψεις εξ’ αιτίας της μειονότητας των Γκακαούζων, τους οποίους οι Τούρκοι θεωρούν ανιστόρητα δικούς τους), όπου «εμποδίζει» το κράτος αυτό να ενωθεί με την βορειοατλαντική συμμαχία.

Συμπαραστάτη σε αυτές τις καταγγελίες που αν βρουν ανταπόκριση η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε παγκόσμιο όλεθρο, ο Ερνογάν πιστεύει ότι έχει την κ Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, François Hollaande, ενώ πνέει μένεα κατά του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn, ο οποίος έχει ταχτεί κατά της περαιτέρω έντασης με την Ρωσία εξ’ αιτίας της κρίσης των σχέσεων Τουρκίας Ρωσίας.

Γεγονός είναι σε όσους παρακολουθούν εκ του σύννεγυς τις εξελίξεις στην Τουρκία, ότι ο Ερντογάν καλλιεργεί καθημερινά από όλα τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ ένα ξέφρενο αντιρωσικό εθνικιστικό κλίμα, με επισκέψεις σε στρατιωτικές βάσεις και με πύρινους φιλοπολεμικούς λόγους και παρά τις προειδοποιήσεις πολλών πρώην συντρόφων του, όπως ο πρώην πρόεδρος, Αμντουλάχ Γκιούλ και ο πρώην αντιπρόεδρος της ισλαμικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, φέρεται απρόβλεπτος ικανός για όλα.

Να μην ξεχνάμε ότι το «πληγωμένο θηρίο» είναι ότι πιο επικίνδυνο και στην περίπτωση του σουλτάνου, πραγματικά «λυσσασμένο».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
www.nikosxeiladakis.gr


πηγή: ://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%83-5%ce%bb%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bff%83%cf%80%cf%81%cf%89%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b14%ce%bf.html#ixzz40oiP1aPP