Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

                              ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Να γιατί θέλουν να πετάξουν έξω τους γέροντες της Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ!

Τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που δεν δέχτηκαν προορίζονται για φωτοβολταϊκά

Παγιδεύουν το άβατο του Αγίου Όρους! Επιμένουν στον δούρειο ίππο των κοινοτικών κονδυλιών. 

Μήπως σε άλλων τις τσέπες πηγαίνουν τα.. κοινοτικά κονδύλια; Να γιατί θέλουν να πετάξουν έξω τους γέροντες της Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ!

Μήπως γιατί τους χαλάνε τα σχέδια;

Πόπη Σουφλή Ονομάζεται Επιτροπή Φυσικού Περιβάλλοντος και φιλοδοξεί να διαχειρίζεται τα κοινοτικά και κρατικά κονδύλια που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους.

Η Επιτροπή Φυσικού Περιβάλλοντος του ιδίου του Αγίου Όρους ζητά από το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ να της δοθεί η δυνατότητα να προεγκρίνει και να εγκρίνει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αδειοδοτήσεων στις εκτάσεις που αφορούν στο Άγιο Όρος. Μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα και ο έλεγχος αυτός ήταν της ΚΕΔΑΚ (Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς) κάτι που όπως φαίνεται δεν βρίσκει σύμφωνη την διοίκηση του Αγίου Όρους. Με λίγα λόγια μετά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι μοναχοί τον τελευταίο χρόνο για την κατασκευή φωτοβολταικών στο Άγιο Όρος η ΚΕΔΑΚ που έχει αρμοδιότητα να ελέγχει ο,τιδήποτε αφορά την αγιορείτικη κληρονομιά-με δική της πρωτοβουλία αποφάσισε
να δημιουργήσει μια 7μελη επιτροπή επιστημόνων, ώστε ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός γίνει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους (η περιοχή εντάσσεται στο πρόγραμμα Natura 2000).
 
Η έρευνα της επιτροπής διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο και ο σχεδιασμός ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και οι ευρωπαϊκές οδηγίες ώστε να μην καταστραφεί το φυσικό τοπίο.

Ἂρης Ἰωάννης Νέζης