ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΣ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
'Iστολόγιον  ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ
Posted: 29 Jul 2013 04:13 PM PDT

Είδαμε όλοι με λύπη σήμερα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εις το κονάκι της Εσφιγμένου. Μπουλντόζες που πάνε να γκρεμίσουν πόρτες, μολότωφ (όπως έδειξε σημερινή φωτογραφία) κ.λπ. και όλα αυτά εις το Άγιον Όρος, το περιβόλι της Παναγίας! Είδαμε επίσης σχόλια και από τις δυο πλευρές. Κανείς όμως δεν σχολίασε δια το ποιός ευθύνεται δια όλα αυτά. Μα ποιός άλλος; Ο Πατριάρχης βαρθολομαίος! Συνεχίζει την Οικουμενιστική του πορεία δημιουργώντας παντού έριδες και συγχύσεις και όλοι οι άλλοι ασχολούνται δια το εάν είναι σωστή η ενέργεια της μπουλντόζας ή της μολότωφ! Τι να πεί κανείς! Σημεία των καιρών! Αυτό που μας έκανε εντύπωση όμως είναι ότι φοβούνται μερικοί μην ακολουθήσουν το παράδειγμα ''Εσφιγμένου'' και οι Ρώσοι ή οι βούλγαροι εις το Άγιο Όρος, και δημιουργήσουν και αυτοί δικούς τους πυρήνες, λησμονώντας όμως τα ζητήματα ΠΙΣΤΕΩΣ που θίγουν οι Εσφιγμενίτες!

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα απόσπασμα από ένα εξαιρετικό άρθρο που εγράφη σήμερα και καυτηριάζει ένα θέμα που μερικοί ξεχνούν!

«....ποιος θα εγγυηθεί ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν παρόμοιες μεθοδεύσεις, εναντίον και των υπολοίπων Αγιορειτών, που ναι μεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη, αλλά τίθονται και εναντίον του οικουμενισμού; Ποιος μας λέει πως σε μια ενδεχόμενη επίσκεψη του δικέφαλου θηρίου της Ρώμης, όσες Μονές αντιδράσουν δεν θα αντικατασταθούν, από Νέες Αδελφότητες;
Μετανοείτε, πατέρες! Δεν βλέπετε ότι είστε οι επόμενοι; Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, θα καεί και το δικό σας, λέει η παροιμία. Αύριο, όποιος ηγούμενος σας αντιδράσει αγιοπατερικά στον καλπάζοντα οικουμενισμό, θα χαρακτηριστεί σχισματικός, θα αντικατασταθεί από άλλον και τα ΜΑΤ θα εισβάλλουν στο δικό σας μοναστήρι».

Σοφό το σχόλιο αλλά σε αυτούς που δεν θέλουν να ακούν, ή κάνουν ότι δεν ακούν!

Τέλος όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους δια τις ''μολότωφ'', έχουμε να τους πούμε ότι και εμείς δεν συμφωνούμε με την ενέργεια αυτή, όμως ας σκεφτούν ότι εάν κάποιος μπεί εις το σπίτι τους με μπουλντόζα, αυτοί τι θα κάνουν; Εάν μπεί κλέφτης εις το σπίτι τους την ώρα που κοιμούνται με την οικογένειά τους, τι θα κάνουν; Και αυτό το ερώτημα δεν είναι προς μερικούς μοναχούς ή λαικούς, αλλά εις όλους τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ! Άραγε την ώρα εκείνη θα τηρήσουν τα Χριστιανικά τους καθήκοντα, και όσα διαβάζουμε από τους πατέρες, ή θα επιτεθούν και αυτοί;;

Αν νομίζουν ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγίων, δηλ. να δώσουν και το πανωφόρι τους χαρούμενοι δι΄ αυτό, τότε εύγε! Θα το κάνουν όμως; Αν οικονομήσει ο Θεός τέτοια δοκιμασία τότε θα δούμε εάν αυτοί που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, θα κινηθούν με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ τρόπο σκέψης που ζητάνε από τους Εσφιγμενίτες!!!

Εμείς δεν περιμένουμε τέτοια μέτρα αγίων, διότι είμεθα πεπεισμένοι ότι βιώνουμε την εισαγωγή από τα ''ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ''!