ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΕΑΝ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!
Posted: 15 Jul 2013 10:12 AM PDT

Επιστολή –Διαμαρτυρία απέστειλαν Ορθόδοξα Ιεραποστολικά Σωματεία προς τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. 

Σε αυτήν αναφέρουν:

Αξιότιμε κ. βουλευτά
ανήκετε στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, στους πατέρες του έθνους, οι οποίοι υποτίθεται ότι σε κάθε σας ενέργεια εκφράζετε την ταυτότητα του ελληνικού έθνους και δεν την περιφρονείτε για οποιοδήποτε τίμημα. Ταυτόχρονα υποτίθεται ότι  φροντίζετε με ευθύνη και επάρκεια  για τις ανάγκες του λαού, από τον οποίο έκλέγεσθε και τον οποίο ορκίζεσθε εις το όνομα της Αγίας Τριάδος να υπηρετείτε.
Εκφράζουμε την εντονη  διαμαρτυρία μας, γιατί  εισάγεται προς ψήφιση στην ελληνική βουλή νόμος, με τον οποίο καταργείται η κυριακάτικη αργία, η οποία ισχύει εδώ και 17 αιώνες, από την εποχή που την καθιέρωσε ο  Μ. Κωνσταντίνος.

Η αργία της Κυριακής  καλώς ισχύει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να την καταργήσετε.

Απευθυνόμενοι σε σας

1.   Σας καλούμε να σεβασθείτε το νόμο του Θεού, που επιβάλλει την αργία της Κυριακής. Άλλωστε ορκίζεσθε στο σύνταγμα του οποίου προμετωπίδα  η επίκληση  εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, η οποία μας έχει αποκαλύψει πως πρέπει να ζούμε. Σκεφθείτε τι θέλει ο Θεός και όχι η παγκοσμιοποίηση, που απο-ιεροποιεί τον άνθρωπο και τον μετατρέπει σε παραγωγική και καταναλωτική μηχανή.

2.   Σας καλούμε να σεβασθείτε το κεκτημένο δικαίωμα  των εργαζομένων να έχουν μία ημέρα της εβδομάδος για ανάπαυση από τα έργα του σώματος. Αυτή η ημέρα είναι μόνο η  Κυριακή, κατά την οποία μπορεί ο καθένας μας να συνεχίσει πιο έντονα τα έργα  της ψυχής, που συνδέονται με τη λατρεία και τη φιλανθρωπία. Αναλογισθείτε ότι , αν συμβεί το απευκταίο, οι χριστιανοί θα είναι οι μόνοι που δεν θα έχουν μία ημέρα αφιερωμένη στο Θεό.

3.   Σας  καλούμε να σεβασθείτε το  θεσμό της οικογένειας , που με την  κατάργηση της  κυριακάτικης αργίας αποδομείται και αποδιοργανώνεται πλήρως, διότι τα μέλη της δεν θα μπορούν ούτε μία μέρα την εβδομάδα να συναντώνται και να νιώθουν την οικογενειακή θαλπωρή. Έχετε υπ όψει σας ότι σύμφωνα με το σύνταγμα το κράτος είναι υποχρεωμένο να προστατεύει και να στηρίζει τον οικογενειακό θεσμό. Αλλιώς η συνοχή της ελληνικής οικογένειας κινδυνεύει να  διαρραγεί  εις το όνομα οικονομικών   συμφερόντων.

4.   Σας καλούμε να σεβασθείτε το αίτημα 14 περιφερειακών ομοσπονδιών του ελληνικού εμπορίου και 288 τοπικών  εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας, οι οποίοι ζητούν να μη καταργηθεί η αργία της Κυριακής , γιατί με την κατάργηση το εμπόριο θα παραδοθεί  «στους θηριώδεις μεγαλοκαρχαρίες των πολυεθνικών». Πέρα απ αυτό δεν διερωτάσθε πως αυτός που δεν  έχει χρήματα για αγορές οποιαδήποτε  άλλη μέρα   της εβδομάδας θα έχει   την Κυριακή;;  Η ανεργία   και η έλλειψη ρευστότητας δεν αντιμετωπίζονται με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.  Εξ άλλου δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Απόστολος του γένους μας Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός χαρακτήριζε το κέρδος της Κυριακής «καταραμένο».

Αξιότιμε κ. βουλευτά

5.   Εάν δεν σεβασθείτε όλα τα παραπάνω και ψηφίσετε υπέρ της καταργήσεως της κυριακάτικης αργίας, η οποία,  όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν αποτελεί θέμα οικονομικής πολιτικής- την οποία άλλωστε υφιστάμεθα  αδιαμαρτύρητα όλα αυτά τα χρόνια - αλλά στρέφεται ευθέως εναντίον  της πίστεώς μας,  σας δηλώνουμε ότι ως χριστιανοί πολίτες θα σας καταψηφίσουμε, και ως άτομο και ως κόμμα, στις  ερχόμενες  Δημοτικές και Εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές οποτεδήποτε και  αν αυτές γίνουν. Το ίδιο θα πράξουν και τα χιλιάδες μέλη των Σωματείων μας.

Πέραν όμως τούτων  η ιστορία θα σας καταγράψει ως θεομάχους και εκκλησιομάχους, ως ηρόστρατους της πίστεως  και ως βουλευτές και κυβέρνηση της  παρακμής!

Τα Ορθόδοξα  Ιεραποστολικά Σωματεία :

- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ
- Γ.Ε.Χ.Α (Γονέων Ένωση Χριστιανικη Αγωγη)
- ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ