ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ...
 
 
"Ήλθαν ώς σωτήρες καί μάς έφεραν την καταστροφή μας..." σημειώνει παρακάτω ο μαχητικός Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. 
Ήλθαν καί μάς μοίρασαν ξένα χρήματα, ξένα δάνεια, ξένες υποσχέσεις. Δημιούργησαν μιά ευφορία στόν κόσμο υπό το πρόσχημα μιάς κακόγουστης δημοκρατίας, καί μιάς ελευθερίας για την νεολαία πού αρκούσε για τήν υφαρπαγή τής  ψήφου της. 
Γιά τούς βλέποντας σωστά τα πράγματα τά αποτελέσματα φαίνονται σήμερα. Γιά τούς αλλοίθωρους καί μή βλέποντας, ένεκα τού πολιτικού μικροβίου πού μέσα τους υπάρχει, όλα αυτά δεν είναι παρά μιά ακόμη συνομωσία σπίλωσης τών "μεγάλου εκείνου ανδρός". 
Πράγμα πού σημαίνει ότι εμείς οί Έλληνες έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο φτώχειας, ανεργίας, καί ταλαιπωρίας να διανύσουμε, μέχρι να καταλάβουμε το σωστό καί να μετανοήσουμε... 
 
 
 
Να επιστρέψουμε στο Θεό, αυτή είναι η μοναδική οδός σωτηρίας, αναφέρει σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αφού η "αγελάδα" - εννοώντας τη χώρα και τον καθένα μας προσωπικά- από το πολύ άρμεγμα (σ.σ. φόροι) στο τέλος θα τα... τινάξει! 
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Σεβασμιωτάτου:
 
"...Ο τότε διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου, μετά δε ταύτα και Ευρωβουλευτής, κ. Ιωάννης Μαρίνος, γράφοντας ένα άρθρο του στίς 22 Μαΐου 1986 με τίτλο "Προτιμούμε να πνιγούμε, χορεύοντας όπως οι επιβάτες τουΤιτανικού" ήταν σαν να προφήτευε το μέλλον της Χώρας μας. 
Αφορμή για το άρθρο του αυτό ήταν η Έκθεση κατά την εποχή εκείνη  τού Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Δημ. Χαλικιά. Το περισπούδαστο πια αυτό άρθρο μας το προσέφερε ο κ. Σταύρος Πολυμέρης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. 
΄Ηταν η εποχή, που μεσουρανούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου! Σε προεκλογική ομιλία του είχε πεί το αμίμητο εκείνο: "Τσοβόλα, δώστα όλα". Σήμερα φθάσαμε πια στο πάτο της αβύσσου. Σήμερα το σλόγκαν των δανειστών μας είναι "Ελλάδα, στα πήραμε όλα!" 
Έλληνες αδελφοί μου, τα χειρότερα έρχονται! Αντιστάσεως μη ούσης, θα μας πάρουν και τα "βρακιά" μας (Παρακαλώ, να μου συγχωρείστε την έκφραση. Είναι ο μοναδικός τρόπος, για να εκφράσω την αγανάκτησή μου).

"Είναι νοητό, γράφει πολύ εύστοχα ο κ. Βασ. Κόκκινος, τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, να αξιώνει η Τρόϊκα να φορολογούνται οι νέοι των 18 ετών, έστω και αν είναι άνεργοι ή να φορολογούνται οι γονείς τους με φόρο δωρεάς, διότι τους συντηρούν;" (Εστία, 28 Ιουνίου 2013). 
Και εμείς προσθέτουμε: Είναι λογικό ο πατέρας, που ζεί στην Επαρχία, να πληρώνει φόρο δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο, επειδή  έχει ενα διαμερισματάκι στην Αθηνα και σήμερα το χρησιμοποιεί ο φοιτητής γυιός του;
Η Ελλάδα μοιάζει με την αγελάδα, που το αφεντικό της την αρμέγει συνεχώς, αλλά ούτε την ταΐζει, ούτε την ποτίζει! Τί θα γίνει λοιπόν; 
Η αγελάδα αυτή πολύ σύντομα θα τα τινάξει! 
Αυτό θα γίνει τώρα με την Ελλάδα μας, δηλ. με τον καθένα μας!

Μοναδική σανίδα σωτηρίας μας είναι, η εν μετανοία επιστροφή μας στο δρόμο του Θεού. Θεοποιήσαμε το χρήμα και φθάσαμε στην πτώχευση! 
Ας ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του Θεού για να διορθωθή η ζωή μας. Το εξομολογητήριο μας περιμένει! Η επιστροφή του Ασώτου υιού ας γίνει ο οδηγός μας. Ο Φιλάνθρωπος Θεός μας περιμένει με ανοικτές τις αγκάλες Του. Αμήν!