Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΛΑΖΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ;

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΛΑΖΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ;

Posted:
theia-koinonia


Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο που παρουσιάζουν οι περισσότεροι ιεράρχες μας με την ακατάσχετη φλυαρία τους και μάλιστα σε εντελώς ακατάλληλες στιγμές.

Δυστυχώς δεν έχουν ακόμα κατανοήσει ότι δεν βρισκόμαστε στην εποχή του Ιερού Χρυσοστόμου , ο οποίος δικαίως ετάσετο υπέρ των κηρυγμάτων αφού οι τότε Χριστιανοί δεν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διαφορετικά.

Το σημερινό εκκλησίασμα είναι πολύ καλά ενημερωμένο τουλάχιστον στο βασικά θέματα της Ορθοδοξίας μας . Υπάρχει πληθώρα βιβλίων, περιοδικών , ηλεκτρονικών μέσων CD ΙΝΤΕΡΝΕΤ, Χριστιανικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί.
Εξάλλου όποιος Χριστιανός επιθυμεί προφορικό κήρυγμα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στις αίθουσες κηρυγμάτων εκεί όπου με μεγάλη άνεση και ψυχολογική προετοιμασία μπορεί να συμπληρώσει τις Θεολογικές γνώσεις του.

Παρά ταύτα οι κατά τα άλλα συμπαθείς Ιεράρχες μας επιλέγουν να αναφέρονται σε πασίγνωστα θέματα που τα γνωρίζουν ακόμα και τα μικρά παιδιά . Στέλνουν στους Ιερούς Ναούς επιστολές τους και αναγκάζουν τους ιερείς να διαβάζουν ολόκληρες σελίδες μπροστά σε ένα Εκκλησίασμα που περιμένει νηστικό και ταλαιπωρημένο για να κοινωνήσει.

Έτσι, αντί να δεχθούμε με ηρεμία και νηφαλιότητα τα Θεία Δώρα , αγανακτισμένοι περιμένουμε πότε θα τελειώσει και η τελευταία σελίδα . Το φαινόμενο είναι επιεικώς απαράδεκτο βλέποντας τους γέροντες όρθιους μπροστά στην ωραία πύλη να τρεμουλιάζουν ακουμπώντας στα μπαστούνια τους , ακούγοντας τα μικρά παιδιά να τσιρίζουν στις αγκαλιές των μανάδων τους , βλέποντας τους ασθενείς κατάχλωμους και τους διαβητικούς να λιποθυμούν από υπογλυκαιμία . (Αυτό συνέβη σήμερα σε μένα).

Είναι απίστευτο και απορίας άξιο, δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να ενημερώσει για το τι πραγματικά γίνεται εκείνη την ιερή ώρα . Αλλά και ο ίδιος ο Σεβασμιότατος δεν θα έπρεπε να έχει επίγνωση της κατάστασης?

Κάνω ειλικρινή έκκληση και με αγάπη παρακαλώ όλους όσους εμπλέκονται σ’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα να μην επαναληφθεί το σημερινό θέαμα, το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζουμε με μεγάλη υπομονή κυρίως στις μεγάλες εορτές. Δυο κουβέντες με νόημα είναι αρκετές . Εξάλλου η σιωπή είναι αρετή.

ΠΑΤΡΑ 5/4/2005 ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣ. ΡΟΥΦΟΥ 88 ΠΑΤΡΑ