Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

"Ὁ Ἅγιος"‏ Τηλεταινία (video)

              "Ὁ Ἅγιος"‏ Τηλεταινία (video)

Μια υπέροχη διδακτική τηλεταινία που επιγράφεται "Ο Άγιος", μας έστειλε ο κ. Σάββας Ηλιάδης ο οποίος τυγχάνει και πρωταγωνιστής της ταινίας. Αξίζει πραγματικά να τη δείτε. Πιστεύουμε ότι θα ωφεληθείτε τα μέγιστα.

   Ο κ. Σάββας Ηλιάδης μας μιλάει για το έργο "Ο Άγιος"
Πάτερ Ιωάννη,
Χαίρομαι με την εν Χριστώ χαρά.
Χαίρομαι και με τη χαρά σας αλλά και με την απήχηση που έχει η ταινία στις καλοπροαίρετες ψυχές.
Όντως είναι ένα πολύ ευλογημένο καλλιτέχνημα και αξίζει να γίνει γνωστό όσο είναι δυνατό περισσότερο.
Αρχή βέβαια όλου αυτού του έργου είναι το βιβλίο "Ο Άγιος", της Μαρίας Παστουρματζή, εκδόσεων "Εν πλω".
Η Μαρία Παστουρματζή είναι καθηγήτρια φιλόλογος και έχει γράψει και άλλα βιβλία, με τελευταίο το βιβλίο με τίτλο "Αν δεν ερχόσουν εσύ", εκδόσεων "Εν πλω" κι αυτό.
Η ίδια η συγγραφέας έγραψε το σενάριο με αυτούσιους τους διαλόγους του βιβλίου, προσαρμοσμένους στις ανάγκες της ταινίας.
Επίσης η ίδια πρότεινε στο εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε της Αδελφότητος "Αγία Λυδία η Φιλιππησία", στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, να αναλάβει και την παραγωγή.
Τα γυρίσματα έγιναν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, από το τηλεοπτικό συνεργείο της 4Ε.
Σκηνοθεσία, εικονοληψία, ηχοληψία, φωτισμός, σκηνικά, μουσική επένδυση κ.λπ., όλα έγιναν από τις αδελφές της "Αγίας Λυδίας". Όλοι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες, από τις γύρω περιοχές.
Τα γυρίσματα διήρκεσαν τέσσερις μήνες και πλέον (άνοιξη-καλοκαίρι 2012), με σχετικά γοργούς ρυθμούς.
Ο πνευματικός της Αδελφότητος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Ζησόπουλος ήταν εν ζωή στη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά δεν πρόλαβε να δει την ταινία,που ήταν η μεγάλη χαρά του.
Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως έργο παρακλήσεως. Έργο παρηγορίας, ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιατί; Διότι ξέρουμε πολύ καλά πως στην πίστη δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πως όλα τα αδιέξοδα είναι φαινομενικά.
Με τον φιλότιμο αγώνα,όπως έλεγε και ο Άγιος ΠαΪσιος, με την πνευματική καθοδήγηση και με τα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας ανοίγουν οι δρόμοι και ελευθερώνεται η ψυχή.Ο καθένας, χάριτι Θεού, από το δικό του δρόμο θα φτάσει στη λύτρωση, στην ανάσταση.
Η συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο από τον άγιο Διονύσιο της Ζακύνθου, ο οποίος συγχώρησε το φονία του αδελφού του και τον εξομολόγησε.
Τα μηνύματα είναι αμέτρητα. Χρειάζεται ένα βιβλίο για να τα καταγράψει κανείς. Μηνύματα που ξεσηκώνουν την ψυχή και την βοηθούν να ξεφορτωθεί το βάρος του παρελθόντος, να αναπνεύσει και να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει.
Πουθενά δεν αυτοαναιρείται το έργο ως προς τα πνευματικά μηνύματα. Υπάρχει τέτοια αλληλουχία, που φαίνεται καθαρά πως είναι εργο του Θεού.
Ευχαριστώ και εκ μέρους όλων των συντελεστών.

Ηλιάδης Σάββας
Πρωταγωνιστής της ταινίας
Καλό υπόλοιπο!

Ο ΑΓΙΟΣ-1ο επεισόδιο

Ο ΑΓΙΟΣ-2ο επεισόδιο

Ο ΑΓΙΟΣ-3ο επεισόδιο

Ο ΑΓΙΟΣ-4ο επεισόδιο

Ο ΑΓΙΟΣ-5ο επεισόδιο τελευταίο