Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιὸς χρηματοδοτεῖ τελικὰ τοὺς Τζιχαντιστὲς τῶν Βαλκανἰων;

Ποιὸς χρηματοδοτεῖ τελικὰ τοὺς Τζιχαντιστὲς τῶν Βαλκανἰων;

tzixa

Ποιὸς χρηματοδοτεῖ τελικὰ τοὺς Τζιχαντιστὲς τῶν Βαλκανἰων;

www.pentapostagma.gr

Όλοι θυμόμαστε τους 15 Ουαχάμπι που συνελήφθησαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επειδή στρατολογούσαν νέα μέλη και ετοίμαζαν τρομοκρατικές πράξεις. Ένα νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από την σκοπιανή εφημερίδα «Dnevnik,» φέρνει στο φως της δημοσιότητας και χρηματοδοτήσεις Αλβανών που πιστεύουν στο ριζοσπαστικό Ισλάμ! Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, η Εισαγγελία διαπίστωσε ότι όντως παρείχετο σημαντική οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των τζιχαντιστών που συνελήφθησαν.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι… Από ποιους; Ποιος χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές των Βαλκανίων; Και κυρίως, ποιος είναι τελικά εκείνος που επωφελείται από όλο αυτό τον ανελέητο «κύκλο αίματος» ανά την υφήλιο;

Ύποπτος για χρηματοδότηση αυτών των ενεργειών φέρεται κάποιος επιχειρηματίας από το Ελμπασάν της Αλβανίας, ενώ σαν πρόσωπα επαφής εμφανίζονται δύο αυτοαποκαλούμενοι ιμάμηδες, ο Γκέντς Μπάλα και ο Μπουγιάρ Χύσα. Όμως, κανένας δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο, ούτε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος σίγουρα δεν δρα μόνος του…

Πάντως, μεταξύ αυτών που έχουν χρηματοδοτηθεί από την άγνωστη πηγή (;), όπως αποκαλύπτει σήμερα το pentapostagma.gr, είναι Αλβανοί από τα Σκόπια, αλλά και από το Κοσσυφοπέδιο.
Σύμφωνα με τη σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων «MKD», ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ditmir Bushati, παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχουν περιοχές της Αλβανίας, στις οποίες έχουν οργανωθεί χώροι για εκπαίδευση σε άτομα που προτίθεται να κάνουν τρομοκρατικές δραστηριότητες και «ιερό πόλεμο»-Τζιχάντ, ενώ παρόμοια στρατόπεδα τρομοκρατών υπάρχουν και στο Κοσσυφοπέδιο.

«Η Αλβανία δεν αρνείται ότι σε ορισμένες περιοχές της υπάρχουν χώροι για την κατάρτιση ατόμων που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά αυτό δεν έχει κανένα νόημα με τη θρησκευτική ανοχή. Η Αλβανία εργάζεται με αποφασιστικότητα να απομονώσει το φαινόμενο αυτό», τονίζει χαρακτηριστικά ο Μπουσάτι.

Το κύριο ερώτημα που τίθεται, βέβαια, είναι πώς οι Τζιχαντιστές έχουν αποκτήσει τον βαρύ οπλισμό τους. Η απάντηση που συχνά ακούγεται είναι ότι τον πήραν από τον ιρακινό στρατό. Αυτό που δεν ακούγεται καθόλου, όμως, είναι η είδηση, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και αμέσως «θάφτηκε», ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, σε ειδική συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2014, ψήφισε τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη 2014, όχι μόνο του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», αλλά και των Τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (“US Congress secretly approves arms deliveries to Syria”, Voltaire Network, 30 January 2014).

Τα συμπεράσματα δικά σας…