Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Γιατί ό Θεός φεύγει ἀπό τοὺς Ἒλληνες;

Γιατί ό Θεός φεύγει ἀπό τοὺς Ἒλληνες;

από agathes skepseis


Οι εξελίξεις δυστυχώς τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Οι φωνές προετοιμασίας πληθαίνουν. Ναι θα οικονομήσουμε ώστε να έχουμε λίγα τρόφιμα στην αποθήκη μας. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι πλέον οι περισσότεροί μας οικονομικά έχουμε εξαθλιωθεί και αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή αποθήκη, αλλά με την βοήθεια του Θεού μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα φροντίσουμε πρώτα να εξασφαλίσουμε τα παιδάκια μας γιατί εμείς και λίγο ψωμί σκέτο να φάμε πάλι ευχαριστημένοι θα είμαστε.

Έχει κάμποσες μέρες που σκέφτομαι γιατί όλα τα θεόπνευστα μηνύματα που έρχονται από τον Θεό ζητούν επίμονα μετάνοια; Γιατί ο Θεός απομακρύνει τις ουράνιες προστατευτικές δυνάμεις από τον λαό μας; Τι είναι αυτό που δεν καταφέρνουμε να δώσουμε; Πραγματικά έκανα το μυαλό μου άνω κάτω και κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι κάπου είχα διαβάσει το σχέδιο των Εβραίων πως θα καταστρέψουν τους Χριστιανούς. Αυτό το σχέδιο περιελάμβανε την πορνεία, τα ναρκωτικά, τον τζόγο και μια πληθώρα άσχημων πραγμάτων που με έμμεσο τρόπο θα διείσδυαν στην ψυχή των Χριστιανών ώστε να την δηλητηριάσουν και να την μολύνουν.

Από πού να πρωταρχίσω; Απ’ τα ναρκωτικά, που έχουν κατακυριεύσει τους νέους μας από πολύ μικρές ηλικίες; Από την τρομερή εξάρτηση στα υλικά αγαθά (πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά ντυσίματα, ακριβές διακοπές, βίλλες, κ.ά.); Από το προκλητικό ντύσιμο των γυναικών που έχει και ως συνέπεια την αύξηση των βιασμών; Από την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία; Από τον ανεξέλεγκτο τζόγο; Από τις αυτοκτονίες; Από την άνθιση των πορνογραφικών ταινιών στην Ελλάδα; Από την απάτη εκ μέρους συζύγων που πλέον έχει γίνει μόδα; Από τις δολοφονίες μεταξύ και αδελφών ακόμη; Από πού αγαπητοί αδελφοί να ξεκινήσω και που να τελειώσω (αν τελειώνει κάπου όλο αυτό το κακό που μας εντρύφησαν ύπουλα στην κοινωνία και στην συνείδησή μας διαχρονικά);

Μάλλον ο Θεός δεν μας δικαιολογεί για όλα αυτά γιατί εμείς υποτίθεται πως ξέρουμε την αλήθεια Του, τον λόγο Του και τον τρόπο ζωής που πρέπει να κάνουμε. Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι μάλλον είμαστε απαράδεκτοι που δεν διαφυλάξαμε αυτήν την αλήθεια. Αλλά ας αναλογιστούμε πάλι πόσο φιλεύσπλαχνος είναι μαζί μας ο Πατέρας μας. Τόσα χρόνια μας συγχωρούσε και ακόμη ζητάει την μετάνοιά μας την ύστατη στιγμή. Τελευταία ευκαιρία όπως φαίνεται. Διότι μετά θα έρθει η διαπαιδαγώγηση η σκληρή και ως γνωστόν «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».