Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι επαγγελματίες δολοφόνοι και διδάξαντες των εθνοκαθάρσεων και γενοκτονιών Τούρκοι, με απαράμμιλο θράσος, κατηγορούν  σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο από χθες τη Ρωσία ότι προσπαθεί να κάνει εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία και μάλιστα ο Νταβούτογλου διευκρίνισε ότι η Μόσχα, προσπαθεί να εκδιώξει από εκεί τους τοπικούς πληθυσμούς των Τουρκμένων και των σουνιτών μουσουλμάνων, για να προστατεύσει τα στρατιωτικά της συμφέροντα στην περιοχή.

Επιπλέον συνεχίζοντας το παραλήρημα του ο Τούρκος π/θ δήλωσε ότι η Ρωσία στα πλαίσια αυτής της εθνοκάθαρσης ενισχύει  τους τζιχαντιστές !!!!!!!!!! στο έδαφος της Συρίας και προσπαθεί να αναγκάσει όλο τον τουρκμενικό και σουνιτικό πληθυσμό που δεν έχει καλές σχέσεις με το καθεστώς Άσσαντ να φύγει, θέλουν να καθαρίσουν  από εθνική άποψη αυτή την περιοχή προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο για  το καθεστώς ώστε οι ρωσικές βάσεις στη Λαττάκεια και την Ταρτούς να προστατευθούν.
Σε όλες αυτές τις γελοιότητες απάντησε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες της Τουρκίας. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων όσον αφορά την κατάρτιση καταλόγου με την αντιπολίτευση όπως και καταλόγου με τους τρομοκράτες, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς όρους για την έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας σε συνολική κλίμακα στη Συρία.

Θεωρούμε ότι η Τουρκία δεν έχει τέλος στην αλαζονεία της και ασκεί μια πολιτική πιο επιθετική και από υπερδύναμη και μάλιστα κατά μιας Ρωσίας που θρηνεί ακόμα για τους πιλότους της που τόσο άνανδρα δολοφόνησε το Τουρκικό καθεστώς. Δεν ξέρουμε πόσο σύντομα θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και εννοούμε όπως και ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε, πέραν του πολέμου των οπωρολαχανικών … όμως η Δύση δεν θα φέρει μικρότερη ευθύνη για ότι γίνει αν δεν συγκρατήσει τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο