Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

EKTAKTO - ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

EKTAKTO - ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επιχείρηση ΜΑΤ για να γίνει έξωσε σε ... μοναχό.

Εφημερίδα "δημοκρατία"
Σάββατο 01/11/2014

Από τον κ.Θάνο Χερχελετζή

Με 50 αστυνομικούς εκκενώθηκε το κονάκι της Ι.Μ.Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη! Βέλη κατά Πατριάρχη.

Τα κάγκελα του Αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου δεν τον λυγίζουν.

Στέκεται με σθένος πίσω από αυτά και σχηματίζει στον αέρα το σημείο του Σταυρού.
"Μπορούν να αρπάξουν ο,τι υλικό ανήκει στη Μονή Εσφιγμένου, δεν μπορούν όμως να αρπάξουν την πίστη μας". Είναι τα λόγια του πατέρα Μαρδάριου μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα.

Δεν έχει περάσει πολλή ώρα που από το κελί στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ξαφνικά στο κελί του Αστυνομικού Τμήματος.
Επτά το πρωί της Παρασκευής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποκλείουν το τμήμα της οδού Βενιζέλου, με σκοπό να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου.

Περίπου 50 πάνοπλοι αστυνομικοί κινητοποιούνται για να γίνει έξωση σε έναν εγχειρισμένο μοναχό και σε πέντε πολίτες που βρίσκονταν στο κονάκι.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης, με βάση την οποία διατάχθηκαν η εκκένωση του οικήματος και η παράδοσή του στη νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, που συστάθηκε το 2005 και με την οποία η παλαιά αδελφότητα, αυτή των ζηλωτών μοναχών, βρίσκεται σε διαμάχη.

"Δικαστικός επιμελητής και αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα και ζήτησαν να βγούμε από το κονάκι. Τους παρακάλεσα να μου δώσουν λίγο χρόνο, προκειμένου να επικοινωνήσω με τον Ηγούμενο. Μέχρι να πάρω τηλέφωνο, είχαν παραβιάσει την πόρτα και μπήκαν μέσα. Ήταν ευγενικοί, δεν μας πείραξαν. Είπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον χώρο και να τους ακολουθήσουμε στο τμήμα" περιγράφει στη "δημοκρατία" ο πατέρας Μαρδάριος.

Ελεύθεροι

Αστυνομικοί τον έβαλαν σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης και τον οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί παρέμεινε μαζί με τους πέντε πολίτες για περίπου δύο ώρες και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
"Καταδικάζουμε έντονα αυτή την πράξη που έγινε με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Του λέμε ξανά ότι όσο προσεύχεται μαζί με τον Πάπα και άλλους αιρετικούς, δεν θα τον μνημονεύουμε. Τον θεωρούμε αιρετικό και παγανιστή, προδότη της πατρίδας και της πίστης" λέει στη "δημοκρατία" ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου +Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.
 
Προαναγγέλει ότι οι ζηλωτές μοναχοί σκοπεύουν να προσφύγουν στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζητά από το κράτος να τους προστατεύσει.
 
"Να μας αφήσουν ήσυχους να ασκούμε τα πνευματικά μας καθήκοντα και ας πάρουν τα λεφτά, εμείς δεν τα θέλουμε" λέγει ο Γέροντας.
 
Η νέα αδελφότητα με ανακοίνωσή της απευθύνεται στους ζηλωτές μοναχούς, τονίζοντας: "Η κατάληψη είναι αδιέξοδη και έχει ημερομηνία λήξεως, εξυπηρετεί δε μόνο τις φιλοδοξίες των ηγετών τους".

_________________
«...ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ.»
(Κατά Ιωάννην Η΄-32)