Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ)

Posted: 23 May 2012 07:22 AM PDT


Ίνα τι εφρύαξαν στίφη (αιμοδιψών αντι-οικουμενιστών) και ομάδες "χριστιανών" (σαρκοβόρων "παραδοσιακών") εμελέτησαν κενά;
Μια φωτογραφία ήταν αρκετή για να διαρρήξουν, ως ο Καϊάφας, τα ιμάτιά των!
Είναι δε τέτοια η τύφλωση που βλέπουν τον παπικό επίσκοπο που είναι μαζί με τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο ως "καρδινάλιο"!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην πόλη Trier (τα ρωμαϊκά Τρέβηρα ή, κατ' άλλους, Τρέβιρα - αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας) έλαβε χώρα από 13 Απριλίου έως 13 Μαϊου 2012 η προσκύνηση τού εκεί φυλασσόμενου -σύμφωνα με τη ρωμαιοκαθολική παράδοση- άρραφου χιτώνα του Χριστού.
Φέτος μεταφέρθηκε, μάλιστα, από το συνήθη χώρο όπου φυλάσσεται, στο κέντρο του καθεδρικού ναού για να διευκολυνθεί η προσκύνηση/τιμή του από τους πιστούς.
Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και η περίφημη πλέον «Ημέρα της Οικουμένης», την 5η Μαϊου 2012.

Κατακλείδα της ημέρας αυτής ήταν μία κοινή οικουμενική εκδήλωση αφιερωμένη στην ανάμνησητου βαπτίσματος.

Ο άρραφος (και αδιαίρετος!) χιτώνας του Χριστού στάθηκε η αφορμή για την ως άνω εκδήλωση, η οποία κάνει με συμβολικό τρόπο χειροπιαστή την επιθυμία/αγωνία των Χριστιανών του κόσμου (της Οικουμένης) να καταργήσουν τις διαιρέσεις τους και να ενωθούν στη Μία και Αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού.

Ενοποιητικό στοιχείο είναι το βάπτισμα
(το βάπτισμα με νερό και στο όνομα της Αγίας Τριάδος), το οποίο έλαβε ο καθένας στην Εκκλησία του και το οποίο, παρόλες τις διαφορές (ναι, υπάρχουν ολοζώντανες!), ομολογούμε πως είναι η κοινή βάση/προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Σώμα του Χριστού.

Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η εκδήλωση της 5ης Μαϊου.
Κραδαίνουν, λοιπόν, μια φωτογραφία του Γερμανίας Αυγουστίνου ραντιζομένου δι' ύδατος, προφανώς όλως συμβολικώς, υπό Καθολικού επισκόπου.
Αλλά αποσιωπούν την φωτογραφία που σήμερα εμείς δημοσιεύουμε, δηλαδή την ευλογία-αγιασμό πολλών Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο.

Μήπως γνωρίζουν οι κρίνοντες και κατακρίνοντες τον Μητροπολίτη Γερμανίας πόσοι Ρωμαιοκαθολικοί Ναοί παραχωρήθηκαν επί των ημερών του στους Ορθοδόξους; Πάνω από εβδομήντα!

Κι αν σήμερα στη Γερμανία η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ισχυρή φωνή, αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι κοπιάζουν νυχθημερόν μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους Ελλαδίτες "ημετέρους", οι οποίοι το μόνο που κοιτάνε είναι πώς, από τον καναπέ τους, θα βουτήξουν το μελάνι τους στη χολή. Αυτοί, οι απάνθρωποι, που κατηγορούν τους "Οικουμενιστές" για "χλιδή" και "δόξα" είναι οι πλέον ανίκανοι να πείσουν όχι ένα Γερμανό, αλλά ούτε τον διπλανό τους Έλληνα, ο οποίος αποστρέφεται την Εκκλησία εξ αιτίας τους.
Αλλά φείσαι Κύριε, τοιαύτης απανθρωπίας τας ψυχάς ημών, ο μόνος εν μακροθυμία ανείκαστος.