Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ἡ μεγάλη ἀρπαγὴ τῆς Ἑλληνικῆς κρατικῆς ἀκίνητης περιουσίας – Τὸ ΤΑΙΠΕΔ πάει … Λουξεμβούργο; Διαψεύδει ἡ Κομισιόν

Ἡ μεγάλη ἀρπαγὴ τῆς Ἑλληνικῆς κρατικῆς ἀκίνητης περιουσίας –
Τὸ ΤΑΙΠΕΔ πάει … Λουξεμβούργο; Διαψεύδει ἡ Κομισιόν 


Μια ευρεία αναδιάρθρωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας που θα περιλαμβάνει την ανάθεση της διαχείρισης των προς πώληση ακινήτων του δημοσίου σε εταιρεία holding με έδρα το Λουξεμβούργο εξετάζει η Ευρωζώνη, σύμφωνα με τους Financial Times, με την Κομισιόν να διαψεύδει σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ελληνικότητα του ΤΑΙΠΕΔ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση τόσο σε επίπεδο Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και σε επίπεδο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα είναι κάθετα αντίθετη με την πρόταση και αντιπροτείνει την  ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο σκέλος των ακινήτων μέσω της δημιουργίας «πακέτων» που θα πωληθούν με στόχο την άμεση ενίσχυση των εσόδων και την διασφάλιση των στόχων που ζητά η τρόικα.
Τι αναφέρει το δημοσίευμα των FT
Σύμφωνα με τους FT το σχέδιο πρότεινε ο ESM στους πιστωτές της Ελλάδος και έχει στόχο να «παρακάμψει» τη γραφειοκρατία που εμποδίζει τη δράση του ΤΑΙΠΕΔ. Θα μπορούσε ωστόσο να φέρει πολιτική έκρηξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ευρωπαϊκό βορρά, σχολιάζουν οι FT.
Οι FT αναφέρουν ότι σύμφωνα με το σχέδιο, η ελληνική κυβέρνηση θα διατηρήσει τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας και θα εναπόκειται στην Αθήνα να αποφασίσει πότε θα γίνει μια πώληση. Η εταιρεία holding θα έχει την εξουσία να διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων ανεξάρτητα από την κυβέρνηση.  Το σχέδιο προωθεί σθεναρά η Φινλανδία, ενώ απολαμβάνει και την ισχυρή στήριξη των ΔΝΤ και ΕΚΤ, με την Κομισιόν να είναι πιο σκεπτική, προσθέτουν.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/to-taiped-metaferetai-sto-louxembourgo.html#ixzz2dZ0dPl20