Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δόξα τῶ Θεῶ, ὐπάρχει ἐλπίδα!

Δόξα τῶ Θεῶ, ὐπάρχει ἐλπίδα!

Ένας απλός Ιερέας του Κυρίου

Ο κόσμος έφτασε στην ώρα της κρίση του τι σημαίνει όμως κρίση? Κρίση σημαίνει ότι κρίνεται ο τρόπος που ζω, η ώρα της κρίσης αναπόφευκτα κάποτε θα έρθει εάν ζω κάνοντας πράξεις που υποθηκεύουν το μέλλον μου την ώρα της κρίσης θα υποστώ τις συνέπειες εάν ζω επενδύοντας για το μέλλον μου (και δεν εννοώ χρήματα) την ώρα της κρίσης θα κερδίσω ... και τα οφέλη.


Τα τελευταία 40 χρόνια ο κόσμος διαφθάρηκε και εκτροχιάστηκε σε ένα άθεο, υλιστικό και εγωιστικό τρόπο ζωής και τώρα ήρθε η ώρα να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του


Σε τι επενδύσαμε και στηριχτήκαμε

για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας? Σε ένα παντοδύναμο αλάνθαστο υλιστικό σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε και υπάρχουμε? Ήρθε η ώρα αυτό το σύστημα να μας κατασπαράξει και να γίνουμε σκλάβοι του (και πριν την κρίση ήμασταν αλλά μας είχε υπνωτισμένους μέσα από χαμηλότοκα δάνεια για δανικές αυτοϊκανοποιήσεις ) ήρθε η ώρα να μας δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να μας στείλει να βόσκουμε γουρούνια με μοναδική ανταμοιβή τα ξυλοκέρατα που θα μας κρατήσουν ζωντανούς, ακόμα και στους σκλάβους τους έδιναν τροφή και νερό για να μην πεθάνουν και χάσουν εργατικά χέρια.

Υπάρχει όμως ελπίδα? Ναι δόξα τον Θεό υπάρχει


Η λύση είναι να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να θέλουμε πλέον όχι αυτά τα οποία μας πλασάρουν ως πρότυπα επιτυχημένης ζωής ( λεφτά και δόξα) αλλά αυτά που πραγματικά αξίζουν και τι χρειάζεται για να ζήσει πραγματικά χαρούμενος ένας άνθρωπος?


Να γνωρίσεις ότι κάποιος σε δημιούργησε και έχεις σκοπό ύπαρξης πάνω στη γη δεν είσαι ένα τυχαίο αποτέλεσμα ενός τεράστιου δοκιμαστικού σωλήνα εξέλιξης .Σκοπός σου είναι να γνωρίσεις

τον Δημιουργό των πάντων, τον Κύριο των δυνάμεων τον μοναδικό Θεό. Και όχι μέσω περιγραφών αλλά με προσωπική επαφή. Ζήτα του σήμερα στην προσευχή σου να τον γνωρίσεις.

Μην φαντάζεσαι τον εαυτό σου Θεό και ότι δικαιούσαι τα πάντα γύρω σου, να φοβάσαι τον Δημιουργό σου να είσαι ευγνώμων και να τον ευχαριστείς καθημερινά για καθετί που έχεις στην ζωή σου ακόμα και για αυτά που θεωρεί αυτονόητα ζωή, υγεία, φαγητό κτλ. Ρώτα πόσο αξίζει ένα καρκινοπαθή το δώρο της υγείας και ένα παιδάκι της Αιθιοπίας ένα πιάτο φαγητό με ένα ποτήρι πόσιμο νερό


Μάθε και δίδαξε και στα παιδιά σου ότι φτωχός είναι αυτός που θέλει παραπάνω από όσα έχει και πλούσιος αυτός που δεν χρειάζεται άλλα πέραν αυτών που έχει. Ένας μεγιστάνας θα μπορούσε να είναι φτωχότερος από μια απλή υπάλληλο.


Να δίνεις από τα υπάρχοντα σου στους γύρω σου που τα έχουν ανάγκη όλοι έχουμε στην γειτονιά μας ανθρώπους σε ανάγκη. Θα μπορούσες να δίνεις απλά σε ένα παγκάρι όμως πολλά ακούγονται και σε έχουν σκανδαλίσει, δώστα εσύ το βλέμμα του ανθρώπου στον οποίο δίνεις θα χαραχτεί στην μνήμη σου και θα σου δώσει μεγάλη χαρά.


Σταμάτα να επενδύεις στα υλικά που φθείρονται και μπορεί ο καθένας να στα κλέψει αλλά στα πράγματα που δεν μπορεί κανένας να στα κλέψει και είναι αποταμιευμένα στους ουρανούς.


Αυτή η κρίση είναι ένα ξυπνητήρι που έχει αρχίσει και χτυπάει δυνατά, εύχομαι να ξυπνήσει όλη ἠ Ελλάς και να γνωρίσει ότι υπάρχουν επενδύσεις πολύ μεγαλύτερης αξίας και ακλόνητες στις οποίες μπορεί να επενδύσει το μέλλον της."