Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Προοδευτικοὶ καὶ Ὀπισθοδρομικοί

Προοδευτικοὶ καὶ Ὀπισθοδρομικοί

Η έννοια της λέξης πρόοδος θα πει πορεία προς τα εμπρός. Βελτίωση μιας καταστάσεως προς το καλύτερο και την προκοπή.




Δυστυχώς όμως, τελευταίως, η έννοια του όρου προοδευτικός οικειοποιήθηκε από ανθρώπους, πού κάθε άλλο παρά η κυριολεξία τής λέξης τούς χαρακτηρίζει. Χαρακτηρίζονται ως άτομα προοδευτικά, πού οι πράξεις τους και οι θέσεις τους, κάθε άλλο παρά προοδευτικές είναι.

Μιλάς για πατρίδα, είσαι εθνικιστής. Υπερασπίζεσαι ιδέες αντίθετες προς το συμφέρον τής πατρίδος, τής οικογένειας και τής νεολαίας, είσαι προοδευτικός(!) Αναφέρεσαι σε Θρησκεία, σε Πίστη, σε Θεό, είσαι οπισθοδρομικός. Κηρύττεις την αθεΐα, το γκρέμισμα των ηθικών αξιών, είσαι προοδευτικός. Προοδευτικοί θεωρούνται οι άγαμοι πού συζούν ή αυτοί πού κάνουν πολιτικό γάμο, ενώ αυτοί πού θέλουν θρησκευτικό γάμο και επιθυμούν ευλογημένη από τον Θεό οικογένεια είναι οπισθοδρομικοί.

Όσοι αποφεύγουν την στράτευση είναι προοδευτικοί, όσοι στρατεύονται, είναι οπισθοδρομικοί. Μιλάς και γράφεις την γλώσσα των προγόνων σου με την φυσιολογική της εξέλιξη, δεν θέλεις την πρόοδο. Καταργείς τούς όρους και τούς κανόνες της και την χρησιμοποιείς με βαρβαρότητα, είσαι προοδευτικός. Προοδευτικοί όσοι αδιαφορούν για θρησκεία, πατρίδα, έθνος, ιστορία, θεσμούς, ηθικό νόμο, οικογένεια παράδοση, και οπισθοδρομικοί είναι αυτοί πού τα ζουν και τα υπερασπίζονται!.

Δυστυχώς όμως αυτοί δεν αντιδρούν, δεν αντιστέκονται, αλλά εφησυχάζουν. Αυτός όμως ο εφησυχασμός ίσως αποβεί μοιραίος για την κοινωνία και τον λαό μας.

Ανδρέας Β. Μπούτσικας