Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ἐδραιώνεται ἡ στρατηγική περικύκλωσις τῆς Ἑλλάδος: Τούρκοι καὶ Ἀλβανοί ἀξιωματούχοι σχηματίζουν τὸν ἀετόν τῆς «Μεγάλης ...

 
ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΕΔΑΦΙΚΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


 Ἀνερτήθη 26 Δεκεμβρίου 2015 11:12 AM PST

Την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας εδραιώνει η Τουρκία εμβαθύνοντας τη συνεργασία με την Αλβανία σε κάθε επίπεδο είτε είναι στρατιωτικό-πολιτικό είτε πολιτιστικό.

Όπως θα δείτε κατά την τελετή αδελφοποίησης των πόλεων Κονίσπολη και Σεφεριχισάρ οι 4 κύριοι της φωτογραφίας σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αετό της «Μεγάλης Αλβανίας».
Σε επικοινωνιακό-σημασιολογικό επίπεδο πρόκειται για μια κίνηση της Τουρκίας η οποία δείχνει ότι στηρίζει την εδαφική επέκταση της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας αφού στη σημαία τους (της Μεγάλης Αλβανίας) περιλαμβάνουν την Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Tunç Soyer, δήμαρχος της πόλης Seferihisar της επαρχίας Σμύρνης, με καταγωγή από το Κόσοβο, ο Resul Çelik Αντιπεριφερειαρχης Σμύρνης, ο Shpëtim Idrizi Αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, ο γραμματέας του PDIU και δημοσιογράφος Sokol Brahaj (ο οποίος σπουδάζει στο τουρκικό Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul και διαμένει στην Σμύρνη), και o δήμαρχος Κονίσπολης (πόλη κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα), Shuaip Beqiri, υπέγραψαν την αδελφοποίηση των πόλεων Κονίσπολη και Σεφεριχισάρ.

Παρόντες επίσης ήταν οι Etem Çalış (πρώην δήμαρχος Σεφεριχισάρ), Levent Prishtina (δήμαρχος Bursa-Σμύρνης), Zeynel Bakıcı (δήμαρχος Efes-Selçuk), Sadik Dogruer (δήμαρχος Kınık), και πλήθος αλβανών από την Σμύρνη, Bergama, Kınık, Çeşme, Alaçatı, Efes-Selçuk, Buca, Karşıyaka, Bornova, Konak, Aliağa, Torbalı, Söke, Kuşadası κ.α.

Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση που ακολούθησε την τελετή αδελφοποίησης στα μέσα Νοέμβρη.

Ταυτόχρονα, στόχος αλβανικών ακραίων κύκλων έχει γίνει το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου με αφορμή δυο ντοκιμαντέρ που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ηπείρου και τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Κατά τους επικριτές του, ΜΜΕ, πολιτικοί, αλλά και συνάδελφοί του στο Πανεπιστήμιο, το περιεχόμενό τους, αποτέλεσμα ακαδημαϊκής έρευνας, ξεφεύγει από τα όρια των «εθνικών γραμμών», συνεπώς ο δημιουργός, καθηγητής του τμήματος και δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μπάρκας, πρέπει να διωχθεί, ακόμα και ποινικά...

Πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια εξόντωσης της ιστορικής μνήμης χτυπώντας τον πολιτισμό στις ρίζες του ώστε να εξαφανισθεί εντελώς η ελληνική μειονότητα...

Οι αντιδράσεις εκφράζονται με χυδαίες ύβρεις και απειλές κατά της ζωής του κ. Μπάρκα, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις τόσο στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όσο και στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της, η μειονοτική οργάνωση «ΟΜΟΝΟΙΑ» κάνει λόγο για «οργανωμένη επίθεση κατά του ανώτατου δημοσίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία», «διαστρέβλωση των αληθειών των ντοκιμαντέρ» καθώς επίσης και για «αρρωστημένο εθνικισμό».

Ταυτόχρονα, η ελληνική διπλωματική αποστολή στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο προέβη, κατόπιν εντολής του ΥΠΕΞ κ.Νίκου Κοτζιά, στις προβλεπόμενες ενέργειες για να εκφράσει αρμοδίως το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες της Αθήνας για τις εναντίον του καθηγητή κ. Μπάρκα επιθέσεις, που μπορεί να οδηγήσουν στη στοχοποίησή του.

Όσον αφορά στα ντοκιμαντέρ, το ένα εξ αυτών, υπό τον τίτλο «Ήπειρος, ο μύθος στην πραγματικότητα», αφορά στον διαχρονικό πολιτισμό της Ηπείρου με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο και το μαντείο της Δωδώνης.

Το άλλο, «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», είναι ένα αφιέρωμα στη νίκη των Ελλήνων στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών το 1940, που αποτέλεσε και την πρώτη αντιφασιστική νίκη των λαών, στην εμπόλεμη Ευρώπη.

Στηρίζεται μάλιστα εξ ολοκλήρου σε στοιχεία που ο ερευνητής άντλησε από τα αλβανικά, ιταλικά και ελληνικά αρχεία.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Αργυρόκαστρου κ. Γκρζίμ Σάλια, χαρακτήρισε αντιαλβανικού περιεχομένου και αντίθετα με το νόμο» τα ντοκιμαντέρ υποστηρίζοντας πως «ξεφεύγουν από την εθνική γραμμή» και γι” αυτό «οι αρμόδιοι θα απαντήσουν με βάση το νόμο».

Από την πλευρά του αντιπρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου και πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων κ. Εσκντίμ Ιντρίζι ζήτησε την ποινική δίωξη του κ. Μπάρκα ισχυριζόμενος ότι τα ντοκιμαντέρ «υποδαυλίζουν εθνικά μίση».

Ο ίδιος ο κ. Μπάρκας δηλώνει πως «η εθνικιστική επίθεση κατά του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών γίνεται από κύκλους, τους οποίους ενοχλεί ιδιαίτερα η αντικειμενική αλήθεια και δεν μπορούν να σεβαστούν τη διαφορετική άποψη και το δικαίωμα ελεύθερου ακαδημαϊκού λόγου».

Όπως καταγγέλλει, οι επιθέσεις αυτές μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ έχουν ωθήσει πολλούς αλβανούς εξτρεμιστές εθνικιστές σε απειλές κατά της σωματικής τος ακεραιότητας. Για τον λόγο αυτό, μιλώντας σε αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε πως είναι αναγκασμένος να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για προστασία από τις απειλές.

Η σχέση Τουρκίας-Αλβανίας είναι μια παλιά ιστορία.
Η Άγκυρα προσπαθεί να παίξει το μουσουλμανικό χαρτί στα Βαλκάνια σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί και να περικυκλώσει την Ελλάδα τόσο εκτός όσο και εντός (λάθρο).
 
Εδώ και χρόνια άλλωστε το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας.

Ο νόμος αφορούσε την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπούσε την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί μια νέα βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο με τουρκική χρηματοδότηση, ακριβώς για να επιχειρούν τουρκικά υποβρύχια.

Τότε μάλιστα η βάση είχε εγκαινιαστεί με διμερή άσκηση όπου είχε συμμετάσχει το υποβρύχιο Dolunay (209/1200).

Επιπλέον, η αλβανική Βουλή είχε εγκρίνει πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία που προβλέπει την παροχή $1.137.500 για την προμήθεια αμυντικού υλικού, την εκπαίδευση προσωπικού και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της αεροπορική βάσης Kuçovë στην επαρχία Berat.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kuçovë, 100km νότια των Τιράνων, είναι η μοναδική βάση ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών που διαθέτει σήμερα η Αλβανία και ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. δολαρίων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας την περίοδο 2002-2003.

Πέραν την εκπαίδευσης του πυρήνα των αλβανών αξιωματικών, η Τουρκία ανέλαβε τη συγκρότηση και εκπαίδευση του Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Batalioni i Operacioneve Speciale: BOS) στα πρότυπα των Bordo Bereliler.

Τέλος οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δώσει στον αλβανικό Στρατό 27 στρατιωτικά οχήματα.

Πηγή: